EVLENDİRME İŞLEMLERİ

Evlenecek Çiftlerin İzlemesi Gereken Yol

EVLENECEK KİŞİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Eşlerin Resimli Nüfus Cüzdanlarınin fotokopileri ve aslı,
2- Evlenme Ehliyet Belgesi (Valilik - Nüfus Müdürlüğünden)
3- Çiftlerin 5'er adet Vesikalik Fotografları. Resimlerin son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekir.
Bu evraklarla birlikte Evlendirme Memurluğuna müracaat edilecektir.
4 - Sağlık Raporu
Akciğer Filmi çektirilecek ve kan tahlili yaptırılacaktır. (Düzce Sağlıklı Hayat Merkezi)
5 - 2020 Yılı Evlilik Cüzdan Ücreti (Düzce Bld. Veznesi) ..... 140,00 TL

6- Evlenme Dosya Ücreti ....  50,00 TL

NİKAH İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DİĞER ÜCRETLER :
Hafta içi Yapılan Nikahlardan
Nikah Dairesinde Yapılan Nikahlar ÜCRETSİZ'dir
Evde Yapılan Nikahlardan ..... 295,00 TL
Düğün Salonu / Kır Bahçesinde Yapılan Nikahlardan ..... 365,80 TL

Hafta Sonu Yapılan Nikahlardan
Nikah Dairesinde Yapılan Nikahlardan  ..... 253,70 TL
Evde Yapılan Nikahlardan  ..... 395,30 TL
Düğün Salonu / Kır Bahçesinde Yapılan Nikahlardan  ..... 430.70 TL

Resmi Tatil ve Bayramlarda Yapılan Nikahlardan
Nikah Dairesinde Yapılan Nikahlar  ..... 330,40 TL
Evde Yapılan Nikahlardan  ..... 454,30 TL
Düğün Salonu / Kır Bahçesinde Yapılan Nikahlardan  ..... 554,60 TL

NOT : Şehir dışında (Hizmet binasından 5 km uzaklıkta olan) mekanlar için ayrıca 70,80 TL araç ücreti alınır.
Şehit, gazi eş ve çocukları, dul ve yetimleri ile Belediye personeli ve çocuklarına ÜCRETSİZ'dir.

• Çiftler 18 yaşını bitirmiş 19 yaşına girmiş olmalıdır. Aksi taktirde, 17 yaşını bitirip 18 yaşa girmiş olanlar anne ve baba izni ile - 16 yaşını bitirip 17 yaşına girmiş olanlar mahkeme izni ile evlenebilirler. Boşandıktan ya da dul kaldıktan sonra 10 ay içinde evlenmek isteyen kadınlar, mahkemeden bekleme süresinin kaldırılması kararı getireceklerdir.
• Nikahı ertelemek ya da iptal ettirmek isteyenlerin en az 3 gün önceden bildirmesi gerekir.
• Kimliğinde evli yazanların müracaatları kabul edilmez.
• Çiftlerin her ikisi de Düzce dışında oturuyorsa, ikamet etiği bölgenin evlenme dairesinden izin belgesi alarak müracaat etmesi gerekmektedir.
• Kadının kendi soyadını kullanabilmesi için müracaat anında beyanda bulunulması gerekmektedir. Mal ayrılığı talebi olanların, noterden yaptırmış oldukları mal ayrılığı sözleşmesini getirmesi gerekmektedir. Nikah şahitlerinin evlenecek kişileri tanıması gerekir. (Kimliklerini, TC kimlik numaralarını ve ikametgah adreslerini bildirmesi zorunludur.)

YABANCI UYRUKLULARIN MÜRACAATLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
Pasaport, ikamet tezkeresi ve vize süresi dolanların başvurusu alınmaz.
1. Avrupa Birligi vatandaşları için; çok dilli bekarlık belgesi, diğer ülke vatandaşları için ise: konsolosluktan (valilik onaylı) ya da büyükelçilikten (Dış İşleri Bakanlığı onaylı) (2 adet fotokopisi le birlikte) bekarlık belgesi getireceklerdir.
2. Kendi ülkesinden alanlar Türkçe tercümesini oradaki Türk makamlarına onaylatmak zorundadır. (apostil edilmemişse)
3. Bekarlık belgesinde anne-baba adı geçmiyorsa onaylı doğum belgesi alınacaktır.
4. Pasaportun yeminli tercüme bürosundan noter tasdikli Türkçe tercümesi yaptırılacaktır. Pasaporttaki bilgiler ile bekarlık belgesi ve doğum belgesindeki bilgiler birebir uyumlu olacaktır.

Yabancı erkek veya kadın Türkçe okuma yazma bilmiyor ise nikah esnasında yeminli tercüman getireceklerdir.

NOT
1- Evlenecek çiftlerin hafta içi 17:30'a kadar (mesai saatleri içinde) Evlendirme Dairesine birlikte gelmeleri zorunludur.
2- Evraklar ilgili kurumdan laındığı tarihten itibaren geçerlilik süresi altı aydır.

DÜZCE BELEDİYESİ EVLENDİRME MEMURLUĞU
Azmimillli Mah. Gazhane Cd. No. 1