HABERLER
20-08-2024 17:13

CEDİDİYE’DE İŞLER HIZLANIYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, haftanın ikinci günü mesaisine Cedidiye Camii ve meydanındaki çalışmaları ziyaret ederek başladı. Meydanda yapılan çalışmaları İmar, Destek, Park Bahçeler Müdürlüğü ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte inceleyen Başkan Özlü, peyzaj çalışmalarının hızlanması talimatı verdi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cedidiye Camii yenileme çalışmalarını inceledi, çevre esnaf ile sohbet ederek çay içti. Caminin yenilenen minareleri, dış kaplamaları ve çevre düzenlemesini gezen Başkan Özlü’ye ilgili birim müdürleri ve yüklenici firma yetkilileri de eşlik etti.

Tarihi meydanın konseptine ve cami mimarisine uygun olarak düzenlenen alanda cenaze araçlarının yeni döşenen taşlar üzerine çıkarılmaması için gerekli düzenlemenin yapıldığını ifade eden Özlü, çevre esnaf ve cami cemaati ile sohbet etmeyi ihmal etmedi.

Ayrıca Başkan Özlü, minare kaidelerinin kaplama çalışmaları devam ederken bahçedeki peyzaj ve diğer düzenlemelerin de hızla tamamlanması için talimatlarını verdi.

“VATANDAŞIMIZIN BEKLENTİSİ NE İSE ONU YAPARIZ”

Düzce’yi dört bir yanında devam eden çalışmalarla kalkındırmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Özlü, Cedidiye Meydanı’ndaki çalışmaların hızlanacağını söyleyerek, “Cami, çarşı, meydan konsepti ile başlattığımız Kent Estetiği Projesi planladığımız şekilde ilerliyor. Camii çevresini yeni bir görüntüye kavuşturduk. Bu durumdan biz memnunuz ama daha memnun olan vatandaşımız, onların mutluluğu ve memnuniyeti motivasyon kaynağımız. Düzce’mizi güzelleştirmek, eskimiş çürümüş her yeri şehrimize yakışır hale getirmek bizim asli görevimizdir. Bu konuda hızlı ve kalıcı çözüm üretiyoruz, buradaki peyzajın da en kısa zamanda bitirilmesi için arkadaşlarımız ile gerekli görüşmeleri yaptık. Kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.