HABERLER
20-08-2024 17:23

KORUGÖL TABİAT PARKI YOLU YAPILIYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile turizme kazandırılan Korugöl Tabiat Parkı’na ulaşımı kolaylaştırmak üzere, Düzce Belediyesi ile Düzce İl Özel İdaresi işbirliğinde 4,5 kilometrelik yolun yapım çalışmaları başladı.

Düzce’nin turizm alanında gelişmesini sağlamak üzere çalışmalar yürüten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile bakir doğal güzelliklere sahip Korugöl Tabiat Parkı turizme kazandırılıyor. Yaklaşık 32 hektar büyülüğündeki tabiat parkında Düzce Belediyesi ve TÜRSAB işbirliğinde günübirlik mesire alanları, kamp alanları, yürüyüş rotaları ve çeşitli aktivite merkezlerinden oluşan yatırımlar tamamlanma aşamasına gelirken, tabiat parkına ulaşımın sağlandığı 4,5 kilometrelik yolun yapım çalışmaları başlatıldı.

Düzce Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekiplerince ortak çalışma yürütülen Korugöl Tabiat Parkı yolunda, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) uygulamasına başlandı.

Yaylagöl ve Saklıgöl ile birlikte ‘Üçgöller Turizm Destinasyon Projesi’ içerisinde de yer alan Korugöl Tabiat Parkı, turistik tesis projesinin tamamlanması ile hem Düzcelilerin hem de çevre illerden gelenlerin uğrak noktası haline gelecek.