HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

YETKİ, GÖREV ve SORUMLULUKLARI

• Hukuk İşleri Müdürlüğünü temsil etmek
• Harcama yetkisini kullanmak
• Belediyenin taraf olduğu davalarda avukatlık aracılığı ile Belediyenin temsil edilmesi
• Görüş istenmesi durumunda avukatlık aracılığıyla görüş belirtmek
• Müdürlüğünün Bütçesini hazırlamak / hazırlatmak.
• Müdürlüğü bazında Stratejik Plan hazırlık çalışmalarını yürütmek ve hazırlanmasını sağlamak.
• Gerekli görüldüğünde ilgili yönetmelik hazırlamak ve çıkartmak.
• Birimlerden ve diğer Kamu Kurumlarından gelen evrakları inceleyerek, bir işlem gerektiriyorsa işlemi yaptırtmak ve kontrol etmek. Bir işlem gerektirmiyorsa dosyasına kaldırtmak.
• 1136 sayılı Avukatlık kanununa göre Hukuk Müşavirliği hizmetlerini vermek.
• Açılacak olan davaları açmak
• Açılmış olan davalara cevap vermek
• Bu davaları yerel ve üst mahkemelerde temsil etmek ve duruşmalarına girmek
• Açılmış olan ve açılacak olan icra takiplerini yapmak
• Belediye encümeni, Belediye Meclisi ve Belediyenin diğer Müdürlüklerince sorulan hukuki konulara görüş belirtmek
• Belediye Başkanının verdiği özel görevleri yerine getirmek.
• Gerekli gördüğünde mevzuatlarla ilgili bilgilendirme seminerleri vermek.
• Belediye avukatlığında devam eden davaların listesini tutup sınıflandırmasını yapmak.
• Birimlerden gelen evrakları inceleyerek, bir işlem gerektiriyorsa işlemi yapıp müdürün onayına sunmak. Bir işlem gerektirmiyorsa dosyasına kaldırmak.
• Mahkemeden gelen evraklara verilecek yanıtlar konusunda birimlerden bilgi ve belge isteyip, gelecek yanıtların süresini takip etmek.
• Mahkemeden gelen evrakları inceleyerek, bir işlem gerektiriyorsa işlemi yapıp avukatın onayına sunmak. İşlem gerektirmiyorsa değişikliği dava listesine işleyip, evrakı dosyasına kaldırmak.
• Diğer kamu kurumlarından gelen evrakları inceleyerek, bir işlem gerektiriyorsa işlemi yapıp müdürün onayına sunmak. Bir işlem gerektirmiyorsa dosyasına kaldırmak.
• Gelen evrak - giden evrak dosya ve listesini takip ve tanzimini yapmak.
• Mahkemelerde ve büroda yapılacak harcamalar için ödeme evraklarını yapmak.
• İşyeri açma ve çalıştırma ruhsat talep dosyalarını hukuki yönden inceleyerek ruhsat verilecek ve verilmeyecek yerleri tespit etmek

HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI