HABERLER
21-10-2021 09:22

KABARDİNKA’YA TAM NOT

Kuzey Kafkasya’nın en eski dans topluluğu Kabardinka Düzceliler ile buluştu. Düzce Belediyesinin organizasyonu ile kente gelen Kabardinka, 18 Temmuz Spor Salonunda görsel şölene imza atarak Düzcelilere unutulmaz bir gece yaşattı.  

Düzce Belediye Başkanı  Dr. Faruk Özlü, ”Sanat Şehri Düzce” sloganı ile başlattığı Kültür-Sanat etkinlikleri dolu dizgin devam ediyor. Düzce Belediyesinin organizasyonu ile  Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Devleti Akademik Halk Dansları Topluluğu Kabardinka Düzcelilerle buluştu.  18 Temmuz Spor Salonunda 55 kişilik dev dans topluluğu ile gerçekleştirilen gösteri nefes kesti. 
Danslarıyla muhteşem bir görsel şölene imza atan 1933’te kurulan dans topluluğu, Çerkes kültürünün simgelerini taşıyan kostümleriyle izleyenleri büyüledi. Eşsiz koreografisi ile yaklaşık 90 yıldır dünyanın her köşesinde yaptığı gösteriler ile izleyicileri büyüledi. 


GÖSTERİŞLİ: ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK
Gösteriyi Düzceliler ile birlikte izleyen Düzce Belediye Başkan yardımcısı Hüdaver Gösterişli, bu tür Kültür-Sanat etkinliklerinin devam edeceğini kaydederek; “Dünyaca ünlü Kabardinka’yı Düzce’de ağırlamaktan mutluluk duyduk. Moral ve motivasyonumuzu yükselten bir gece yaşadık. Pandemiden dolayı etkinliklerimize ara vermek zorunda kalmıştık. Bugün böyle bir organizasyon düzenledik ve hemşehrilerimiz büyük ilgi gösterdi. Düzceliler sanata karşı duyarlı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Biz memnun kaldık, misafirlerimizin de memnun kaldığını düşünüyoruz. Bu tür Kültür-Sanat etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı. 


MUHTEŞEM FİNAL
Kabardinka Dans Topluluğu üyeleri gösterinin finalinde sanatseverlere sürpriz yaparak sahneye davet etti. Onlarca Düzceli Kabardinka grubu ile birlikte kültürel danslarını sergiledi. 
Unutulmaz bir gece yaşadıklarını ifade eden sanatseverler Düzce Belediyesine teşekkür ederek etkinliğe tam puan verdi.