26-07-2021 15:34

KONURALP GAZİ TÜRBESİ’Nİ İLİŞKİN KAMUOYU DUYURUSU

Konuralp bölgesinde bulunan “Konuralp Gazi Türbesi’ne ilişkin bir yerel basın organında yer alan iddialar üzerine Belediyemizce aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Konuralp'te bulunan Konuralp Gazi Türbesinin restorasyon çalışmalarını üstlenen firmanın iflas etmesi üzerine hukuki süreç başlatılmış ve halen devam etmektedir. Yarım kalan restorasyon çalışmalarını Düzce Belediyesi üstlenmiş, ahşap pencereler ve kapıların montajı yapılmıştır.

Kaidelerin mermeri ve kubbe kurşun kaplaması  ise 2 ay  içerisinde tamamlanacaktır.

Kurban Bayramı süresince bazı ziyaretçiler tarafından açık bırakılan türbe kapısından içeriye giren kuşların türbeyi kirlettiği tespit edilmiştir.

Belediyemizce restorasyon çalışmaları devam etmekte olan Türbe üzerinden siyasi rant elde etmek isteyen küçük siyasetçiler;   biliniz ki Konuralp Gazi’nin manevi şahsiyetini Düzce Belediyesi’nin amblemi olarak tescil ettirmiş bir yönetim, türbesine karşı kayıtsız kalmaz. Türbeyi ziyaret eden sevgili  vatandaşlarımızın kapıyı açık unutmasından size ekmek çıkmaz"

KAMUOUYUNA SAYGIYLA DUYURULUR