HABERLER
14-01-2021 14:54

DÜZCE İTFAİYESİ 2020 YILINDA DA TAKDİR TOPLADI

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2020 yılında toplam 1471 olaya müdahale etmesinin yanı sıra 2054 vatandaşa da eğitim vererek büyük bir başarıya imza attı.

Bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatı olma yolunda ilerleyen Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2020 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. İtfaiye teşkilatı 80 personel, 14 araçla mücadelesinin yanı sıra ve Konuralp ve Bahçeşehir bölgelerinde kurulan müfrezeler ile gerek Düzce, gerek bölge gerekse de Türkiye genelinde yaşanan olaylara müdahale ederek 2020 yılını başarılı şekilde tamamladı.

İtfaiye Müdürlüğü 2020 yılı faaliyet raporuna da yansıyan rakamlara neticesinde toplamda 1471 olaya müdahale ederken, aynı zamanda 605 yangına müdahale ve 536 kentsel kurtarma olayına da başarıyla müdahale etti.

ARAMA KURTARMA EKİBİ TAKDİR TOPLADI

2020 yılının acı anlarına da şahitlik eden Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Malatya, Elazığ ve İzmir’de meydana gelen depremde başarılı çalışmalar yaparak birçok vatandaşın kurtarılmasında da önemli rol oynadı. İtfaiye erleri Giresun’daki sel felaketinde de bölgeye anında intikal ederek arama kurtarma çalışmalarına bil fiil iştirak etti.

BİNLERCE VATANDAŞ EĞİTİLDİ

Müdürlük ekipleri, okullarda, fabrikalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaların pandemi sürecinde yavaşlamasına karşın İtfaiyecilik, Yangından Kurtarma ve Temel Yangın Bilgisi gibi konularda 2054 vatandaşa eğitimler vererek farkındalıkları artırdı.

GÜVENLİ DÜZCE

 “Güvenli Düzce”  parolasıyla hareket eden Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, il genelinde 284 yapının işletme ve tesis denetimini de gerçekleştirerek daha güvenli yapılaşmaya kamu desteği verdi.

Öte yandan, Müdürlüğün 2020 faaliyet raporuna göre 83 trafik kazasına anında müdahale edilirken 27 su tahliyesi ve 5 boğulma tehlikesi de başarılı müdahaleler sonucunda bertaraf edildi.