HABERLER
20-07-2020 15:48

DÜZCE BELEDİYESİNDEN HEDEF YENİ İKİNCİ 1 MİLYON MASKE

Düzce Belediyesi, yeni tip koronavirüs (covıd-19) salgınının Türkiye'de görülmesinden itibaren başlattığı mücadeleyi aksatmadan sürdürmeye devam ediyor.

Yeni tip koronavirüsle (Covid- 19) mücadele kapsamında, Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ‘BELMEK’ koordinatörlüğünde kurulan maske üretim atölyesinde, 3 aylık kısa zaman diliminde 1 Milyon maske üretildi.

Pandemi sürecinde maske üretimi konusunda gösterdiği özverili çalışmalarıyla dikkat çeken Düzce Belediyesi, gelinen noktada toplam 1 milyon maske üreterek vatandaşlara dağıttı.

Düzce Belediyesi pandemi sürecinden bu yana toplamda 980 bin maskeyi vatandaşlara ulaştırırken yeni 1 Milyon maske üretim hedefi ile çalışmalarına devam ediyor. Halen ‘BELMEK’ atölyelerinde seri üretimi sürdüren ve günlük 25 bin maske üreten Düzce Belediyesi, gelen talepler doğrultusunda kurum ve kuruluşlara da maske desteği veriyor.

YENİ HEDEF 2 MİLYON

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesi olarak kendi öz kaynaklarımızla başlattığımız maske üretim seferberliğimizi, Yeni 2. 1 milyon maske daha üreterek devam edeceğiz. Bu süreçte öz veri ile çalışan belediye personelimiz, dikimden paketlemeye ve dağıtıma kadar sorumluluklarını başarı ile yerine getiriyor. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Ne bayramda dinlendiler ne de hafta sonu. Sürekli üretim halindeler. Günlük yaklaşık 25 bin maske üretiyoruz. Ve inşallah 2 milyon hedefine kısa sürede ulaşmak istiyoruz. Aslında burada önemli olan ne kadar maske üretildiğinden ziyade, vatandaşlarımızın maske ihtiyaçlarının  kesintisiz karşılanması. Vatandaşlarımızın ürettiğimiz maskelere kolay ulaşabilmesi için 56 mahalle muhtarlıklarına belli periyodik aralıklarla dağıtımını yapıyoruz. Hemşerilerimiz bağlı oldukları mahalle muhtarlıklarından maskelerini temin edebilirler. Aynı zamanda vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda çarşıda, pazarda, otobüslerde ve tüm toplu alanlarda ücretsiz olarak maskelerimizi dağıtıyoruz. Bu salgın sürecinden en kısa sürede sağlıkla kurtulmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.