04-11-2015 23:59

BAŞKAN KELEŞ TÜRKİYE VİZYONU KONGRESİNE KATILIYOR

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul’da yapılacak ve 2 gün sürecek olan ‘Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Uluslar arası Kongre’sine katılacak.

Kısa adı TASAM olan Türkiye Asya Stratejik Merkezi tarafından programlanan ‘Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu’ konulu Uluslar arası kongre İstanbul’da başlatılıyor. Cumhurbaşkanlığının himayeleri altında başlatılan projenin ilk aşamasında “Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler” ana teması ele alınacak.

MEDENİYET PROJESİ

"Medeniyet İnşası - Türkiye Vizyonu" Uluslararası Kongresi Anadolu merkezli medeniyet birikiminin tarihsel temellerini ve öz niteliklerini ortaya koyarak Türkiye ile dünyanın geleceğine dair yeni bir medeniyet perspektifi geliştirmek üzere akademik tartışma ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır.

Değerler İnşası olmadan gelen refah ve gücün yozlaşma getireceği ön kabulünden hareketle, Ülke’nin medeniyet değerlerinin güncel yorumları ve Ülke’nin bu yorumları kurumsal temsil yeteneği temel odak noktası olarak kabul edilmektedir. Bu doğrultuda atılacak adımlar Türkiye’nin 21. yüzyılda insani gelişmişlikte ön sıralara çıkabilmesi, bölgesel ve küresel etkinliği ve saygınlığı üzerinde önemli bir rol oynayacaktır.