15-08-2017 23:59

KÖPRÜBAŞI ÖMER EFENDİ KÖYÜNDE UYGULAMA MERKEZİ

Toplantıya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz katıldı

Köprübaşı Ömer Efendi Köyünde okul binası ve köy tüzel kişiliğine ait arazilerin bir kısmı Ziraat Fakültesi Uygulama Merkezi için Düzce Üniversitesine tahsis ediliyor. Uygulama merkezi için Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Adige (Çerkez) Kültür Derneği’nde yapılan toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversite Akademisyenleri ve köy sakinleri katıldılar.

Toplantıda Köprübaşı Ömer Efendi Köyü kuruluş tarihi ve Çerkez Kültürü hakkında Düzce Üniversitesi Akademisyenleri tarafından bir sunum gerçekleştirildi.  Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar Köprübaşı Ömer Efendi Köyünde faaliyete geçirilmesi planlanan Ziraat Fakültesi Uygulama Merkezinin köy halkına ve Düzce üniversitesine önemli katkılar yapacağını ifade etti. Düzce Valisi Zülkif Dağlı da konuşmasında şu görüşlere yer verdi : “Burada ki bu girişimin Üniversitemiz için de özellikle köyümüz ve köylülerimiz için son derece faydalı olacağı zaten açıktır. Bu manada güzel bir girişim olacaktır. Şimdi burada baktığımız zaman biz on sene sonra köyümüzle ilgili ve Ziraat Fakültemizle ilgili neyi hayal ediyoruz bunu değerlendirmeliyiz. Köy halkı olarak 1860’lı yıllarından  beri bu topraklardasınız. Bende böyle kültürel çeşitliliği fazla olan kültür seviyesinin yüksek olduğu bir il’de çalışmaktan gerçekten mutluyum.  Bu girişimimizin köyümüze, köy halkımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”