16-08-2017 23:59

SANAYİ ESNAFI MAĞDUR EDİLMEYECEK

Toplantıya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Mesude Özcan da katıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan Başkanlığında, Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda ‘Eski Sanayi Sitesinin Taşınması ve Coğrafi İşaretler’ konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı başta olmak üzere, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Mesude Özcan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türk Patent Enstitüsü Yetkilileri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yetkilileri, İlgili Kurum Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı ‘Gündemimizde İlimizdeki küçük sanayi sitesinin modern bir sanayi sitesi haline dönüşmesi bulunmaktadır. Türkiye’de bu kapsamda sanayi sitelerinin on tanesi pilot proje olarak alındı. Düzce’de bu proje içinde yer almaktadır’ dedi. Eski Sanayi Çarşısı’nda başlayacak taşınma süreci ile ilgili konuşan Aslan, “O sanayi sitesi içerisinde olan esnaf ve sanayicimizin herhangi bir şekilde mağdur edilmeden yeni yerine taşınması da en hassas olduğumuz konu” dedi. Üretim Reform Paketi içerisinde yer alan önemli maddelerden birinin şehir içinde kalmış sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması olduğunu ifade eden Aslan şöyle konuştu: “O sanayi sitesi içerisinde olan esnaf ve sanayicimizin herhangi bir şekilde mağdur edilmeden yeni yerine taşınması da en hassas olduğumuz konudur.” (Haber/Alıntı Ö. Yılmaz/ Öncü Haber)