HABERLER
25-09-2020 17:50

10 YILLIK SU SAYAÇLARI DEĞİŞİYOR

Düzce Belediyesi, vatandaşları ekonomik anlamda zarara uğratmaya başlayan ve kullanım ömrünü tamamlayan sayaçları değiştirmeye başlıyor. 1 Ekim’de Bahçeşehir’de başlayacak değişimler ardından Metek Toki konutlarında devam edecek.

 

 Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü eski tip sayaç olarak bilinen mekanik (faturalı) su sayaçlarının en uzun 10 yıl süre ile sorunsuz çalıştığını ancak bu süreçten sonra hatalı ölçümler yaptığını ifade ederek 1 Ekim itibariyle yeni sayaçların takılacağını belirtti.  Konu ile ilgili açıklamada bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, vatandaşların mağdur olmaması için bu çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

MADDİ ZARARA UĞRAMAYIN

Düzce’de köklü bir dönüşüm için kolları sıvadıklarını ve bu kapsamda vatandaşa dokunan çalışmalara imza attıklarının altını çizen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ 3516 sayılı ölçüler ve ayarlar kanununa göre 10 yıl da ömrünü tamamlamış su sayaçlarının değiştirilmesi gerekiyor. Bu kanun çerçevesinde ilgili birimimizi harekete geçirerek ilk etapta 10 bin su sayacının değiştirilmesi için bir çalışma başlattık. Bahçeşehir’de 1 Ekim tarihi itibariyle sayaç değişimlerine başlanacak. Vatandaşlarımızın eski sayaçları da tutanak ile kendilerine iade edilecek” dedi.

1 EKİM DE BAŞLIYOR

Eskiyen ve ömrünü tamamlayan su sayaçlarının hatalı ölçümler yaptığını da  belirten Başkan Özlü, “ Çok cuzi miktarda bedeli olacak olan mekanik su sayaçlarının  ödeme şeklini 5 taksit halinde faturaya yansıtacağız. 1 Ekim’de Bahçeşehir’de başlayacak sayaç değişimlerin ardından Metek Toki konutlarında devam edecek” ifadelerinde bulundu.