HABERLER
25-09-2020 17:41

BAKAN YARDIMCISI DÜZCEDE

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, şehrin turizm potansiyeline yapılacak yatırımların planlanması konusunda bir dizi ziyaret yapmak üzere Düzce’ye geldi. Düzce’de başlatılan turizmi canlandırma çalışmaları kapsamında düzenlenen program çerçevesinde Konuralp başta olmak üzere Düzce’nin turistik yerlerinde inceleme yapıldı.

Turizm alanlarının değerlendirilmesi ve potansiyeli ortaya çıkaracak çalışmaların planlanması konusunda Düzce bugün önemli bir ismi ağırladı. Kültür  ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Düzce gezisine Düzce Valisi Cevdet Atay’ı makamında ziyaret ederek başladı, ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile makamında bir araya geldi.

Belediye ziyaretinin ardından Bakan Yardımcısı Alpaslan, Vali Atay ve Başkan Özlü, Konuralp’te devam eden antik tiyatro kazı alanını ziyaret ederek burada yöresel yemeklerden tattı. Heyet, kazı alanı incelemesinde Kazı Bilimsel Danışmanı, DÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç Dr. Emre Okan’dan bilgi alarak tarihi alanı gezdi.

“Düzce İçin Çalışma Yapacağız”

Konuralp’te yürütülen çalışmaların önemine değinen Bakan Yardımcısı Alpaslan kazı çalışmalarının Türk Tarih Kurumu destek programına dahil edilmesinden söz ederek şunları söyledi: “Çok değerli belediye başkanımız ve sayın bakanımızın da talebiyle 2013 yılında müzemiz tarafından yürütülmekte olan kazı bizim 12 aylık destek programı dediğimiz ve Türkiye’deki önemli kazıları özel bir program çerçevesinde TTK ile birlikte desteklediğimiz kazılar programına almıştık. Sağ olsun kendisi de çok büyük destek vererek başta buradaki 100 civarındaki işçilerimizi belediyeden buraya tahsis etti. Buradaki kazılarda onlardan olağanüstü şekilde faydalanıyoruz. Bu değerli Konuralp kazısıyla Türkiye’nin önemli bir kültürel eser olarak öne çıkarıp çok sayıda insanımızın ziyaret etmesi için bir cazibe merkezi oluşturmak için çalışıyoruz. Bu vesile ile geldik yerinde hocamla beraber incelemeler yapıyoruz. Birkaç yıl içinde belki 2023’e kadar kazı ve restorasyon kısımlarını tamamlayarak kemale ermiş bir şekilde ziyarete açmış olacağız. Düzcemiz’in turizm potansiyeli yüksek alanlarda inceleme yapıp döndüğümüzde çalışmaları yaparak Düzce’nin turizm açısından bir cazibe merkezi olması için neler yapacağımızı programlayacağız.”

Başkan Özlü: “Turizm Cenneti Düzce”

Başkan Dr. Faruk Özlü de ziyaret hakkında yaptığı açıklamada Düzce’nin turizm konusunda büyük bir dönüşüm içinde olduğunu aktararak “Değerli bakan yardımcımız Sayın Alpaslan’ın Düzce ziyareti bizi mutlu etti. İlimizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak üzere attığımız her adım büyük destek görüyor. Bu konuda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Kendisinin de söylediği gibi Düzce için bir planlama yapılacak. Saklı tarihimizin Dünya Mirası’na kazandırılması ve burada tattığımız yerel lezzetlerimizin geniş kitlelere tanıtılması konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Tekrar kendisine ve Valimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.