HABERLER
26-10-2015 23:59

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Düzce Belediyesi Ulaşım Master Planının bir aşamasını daha tamamladı. Yeni alınan körüklü otobüsler Düzce Merkez, Üniversite ve Kalıcı Konutlar Bölgesi arasına planlanan ring hattında kullanılmak üzere hizmete girmek için gün sayıyor.

Düzce Belediyesi, ağırlıklı olarak Düzce Merkez, Üniversite ve Kalıcı Konutlar Bölgesinde yaşanan yolcu akışının daha rahat sağlanması amacıyla şehrin tamamını kapsayan "Ulaşım Master Planı"nı hayata geçirmeye başladı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in bizzat takip ettiği ve İstanbul'da görüşmelerine katıldığı ulaşım planlama toplantılarında Merkez-Üniversite, Merkez-Kalıcı Konutlar Bölgesi ve Üniversite ile Kalıcı Konutlar Bölgesi arasında sabah ve akşam olmak üzere belli saatlerde çalışmak üzere yeni ekspres hatlar belirlendi.

Bu hatların kısa sürede en yüksek kapasitede yolcu taşıması amacıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan körüklü otobüsler sipariş edildi ve Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü tarafından son hazırlıkları yapılan araçların GPS ve kamera sistemleri de takıldı.

Mercedes 345 marka, 18 ila 20 metre aralığında uzunluğa ve 200-220 kişi yolcu kapasitesine sahip bu otobüsler için geçtiğimiz günlerde tören düzenlenmişti. Şimdi Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü gün içinde yolcu kapasitesinin yükseldiği saatleri belirleyerek sefer saat tarifesi hazırlıyor. Hazırlanan saat planı çerçevesinde yolcu taşıması yapacak olan otobüslerin Düzce şehir içi ulaşımı rahatlatması bekleniyor.

34 Yeni Araç Aynı Güzergahta Çalışacak

Düzce Belediyesi, özellikle Üniversite, Merkez ve Kalıcı Konutlar Bölgesi arasında yaşanan ulaşım sorununa bir çözüm daha getirerek 34 adet 8 metrelik yolcu otobüslerinin de sabah ve akşam saatlerinde sefere koyacak. Güzergah ve saat planlama çalışmaları devam eden otobüsler yaklaşık 1 hafta içinde seferlerine başlayacak.