HABERLER
05-11-2015 23:59

BELEDİYE HIZLI BAŞLADI

BELEDİYE HIZLI BAŞLADI

Düzce’nin gözde turizm yerlerinden Kurugöl tabiat parkı ve Samandere şelale alanının Düzce Belediyesi’ne geçmesinden sonra belediye tarafından her iki sahada çalışmalar başlatıld

Düzce’nin gözde turizm yerlerinden Kurugöl tabiat parkı ve Samandere şelale alanının Düzce Belediyesi’ne geçmesinden sonra belediye tarafından her iki sahada çalışmalar başlatıldı. Buna göre ilk olarak her iki bölgede genel saha temizliği yapılılıyor. Ardından da Kurugöl ve Samandere de mevcut tesislerin yenilenmesine ve yeni yatırımların planlamasına geçilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğü tarafından, Kurugöl ve Samandere için protokol imzalanmasının ardından saha teslimi gerçekleşti. Böylelikle Düzce Belediyesi’nin söz konusu turizm bölgelerine yönelik işletmecilik süresi de başlamış oldu. Belediye tarafından da ilk olarak her iki bölgede genel saha temizlik çalışmaları başlatıldı. Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Kurugöl ve Samandere’de genel çevre olarak temizlik yapıyor. Ardından da turizm bölgeleri için yatırım projeleri yapılacak.Kurugöl için öngörülen projede, elektrik ve su altyapı çalışmaları, çevre aydınlatmaları, piknik üniteleri, çeşmeler, çocuk oyun sahası, kameriyeler, otopark, kamp alanları, kır gazinosunun yer alması planlanıyor. 21 hektarlık Kurugöl ve 10 hektarlık Samandere’de bulunan mevcut tesislerin tamir, bakım ve yenilenme çalışmaları da kısa süre içinde gerçekleştirilecek.