07-12-2015 23:59

BELEDİYENİN ULUSLAR ARASI SEMPOZYUMU

Düzce Belediyesi tarafından ilki geçen yıl yapılan ‘ Uluslar arası Tarih ve Kültür Sempozyumu’nun ikincisi bu yıl 11-12 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aynı program çerçevesinde 13 Aralık tarihinde de ‘Konuralp Gazi Anma Günü’ gerçekleştirilecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Onur Kurulu üyeliklerini Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın yaptığı sempozyum için yabancı akademisyenler davet edildi. Pelemir otelde düzenlenecek olan seminerde iki gün boyunca oturumlar düzenlenecek ve tebliğler sunulacak.  Geçen yıl birincisinin yapıldığı sempozyumu geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ‘ Tarihi ve kültürel değerleriyle eşsiz şehrimiz Düzce’mizin çok yönlü zenginliklerini akademisyenlerimizle paylaşıyoruz’ dedi.  Sempozyum çerçevesinde ‘ Konuralp Gazi Anma’ günü de yapılacak. 13 Aralık tarihinde planlanan programda ünlü tarihçiler Konuralp’e ilişkin bilgiler aktaracaklar. Konuralp Gazi Anma gününde katılımcı ve konuklara konuralp pilavı da ikram edilecek. Sempozyum ve Konuralp Gazi Anma etkinlikleri kapsamında sürpriz sanatçılar da programda yer alacak.