15-01-2016 23:59

BELEDİYE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar basın toplantısında 2016 yılındaki hedefleri anlattı

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2016 yılının ilk basın toplantısında, yıl içinde yapmayı hedefledikleri çalışmaları dile getirdi. Üniversitenin öğrenci potansiyeli ile giderek genişlediğini işaret eden Rektör, Düzce Belediyesi ile ortak projeleri de geliştirdiklerini ifade etti.

Rektörlük Çalıştay salonunda kahvaltılı basın toplantısı yapan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversite olarak 2015 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı. Üniversitenin, ‘eğitim’, ‘araştırma’ ve ‘ toplumsal katkı’ alanlarında faaliyette bulunduğuna değinen Rektör Düzce Belediyesi ile ortak projeler üzerinde çalıştıklarını işaret etti. Konuralp’ın Antik kent özelliğine vurgu yapan Rektör bu konuda şu görüşlere yer verdi “ Yerleşkemiz Konuralp ismiyle anılıyor. Konuralp Düzce’nin tarihi kimliğini sembolize ediyor. Konuralp’ın Antik Kent özelliği ile ilgili olarak kazı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda Düzce Belediyesi’nin önemli katkıları bulunuyor’ dedi. Rektör Demircan Çakar, Konuralp’in Düzce’ye bağlanması ile birlikte, içme suyu, kanalizasyon, arıtma gibi alt yapı eksikliklerinin de giderildiğini belirtti.