05-09-2024 11:04

‘ZİNCİRLİ KUYU İŞ MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ’ İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile 24 yıllık sorunun çözülmesi sonrası inşaatına bu yıl başlanan ‘Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi’nin kaba inşaatı tamamlandı.

Düzce’nin İstanbul Caddesi’nde yükselen ‘Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi’nin inşaatı hızla ilerliyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, 1999 depreminde yıkılan ve 24 yıl boyunca hukuki ve mülkiyet sorunları çözülemeyen Basmacılar Çarşısı’na el atarak, ısrarlı ve kararlı takibi ile sorunu çözmesi sonrası 2024 Mart’ında temeli atılan binanın kaba inşaatı tamamlandı.

Deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilen binada tuğla imalatları da tamamlanma aşamasına gelirken, elektrik ve mekanik tesisatlar döşenmeye başlandı.

Düzce tarihinde önemli bir yer tutan ve adeta şehrin bir simgesi olan ‘Zincirli Kuyu’nun adının yaşatılacağı binanın bodrum, zemin ve 1. katında işyerleri, diğer 2 katında ise kütüphane yer alacak.