05-09-2024 18:06

DÜZCE’DE ÖĞRENCİ SERVİS TAŞIMACILIĞI ÜCRET TARİFESİ BELİRLENDİ

Düzce’de 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak öğrenci servis taşımacılığı (S plaka) ücret tarifesi tespit edildi. Çevre illerdeki fiyatların ve hesaplanan maliyet giderinin altında tutulan ücret tarifesi 0-1 kilometre arası kısa mesafe için 1.670 lira, en uzun mesafe olan 25 kilometre için 3.900 lira olarak belirlendi.

Düzce’de (S) plaka öğrenci servis taşımacılığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı kilometre ücret tarifelerinin belirlenmesi için Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda toplantı düzenlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Ünal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, SS Otobüsçüler Minibüsçüler ve Servis Araçları Odası ile Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası temsilcileri katıldı.

En kısa mesafe için (0-1) maliyet gideri 1.720 lira olarak hesaplanırken, odalar ise 1.772 lira olması yönündeki taleplerini iletti. Görüşmelerde çevre illerdeki ücret tarifeleri de göz önünde bulunduruldu. Görüşmeler sonucu, kar oranı düşürülerek yeni servis ücretleri maliyetin altında ve diğer şehirlerden daha düşük tutuldu.

Buna göre, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Düzce’de uygulanacak servis ücret tarifesi en kısa mesafe (0-1 km) için 1.670 lira, en uzun mesafe (23-25 km) için ise 3.900 TL olarak belirlendi. 25 kilometreyi aşanlar için kilometre başına alınacak ücret ise 39 TL olarak tespit edildi.

Ayrıca, 36 hafta üzerinden hesaplanan servis ücret tarifesinde; aynı aileden 2 çocuğun aynı servisten yararlanması halinde ve ayrıca peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanması da kararlaştırıldı.

Yeni ücret tarifesinin 1 yıl süreyle artış planlanmadan uygulanacağı açıklandı.