HABERLER
26-07-2021 15:37

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ YILIN İLK YARISINI DOLU DOLU GEÇİRDİ

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2021 yılının ilk 6 ayını dolu dolu geçirdi. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevinde Ocak ve Haziran ayları arasında 952 köpeğin bakımı gerçekleştirilirken 122 can dost ise sahiplendirildi. Ayrıca Müdürlüğümüz ekipleri vektörel hastalıkla mücadele kapsamında 1000 ahır ve 800 foseptik kuyusunu ilaçladı.

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2021 Yılı Ocak ve Haziran ayları arasında yaptığı çalışmaların raporunu yayımladı. Müdürlük ekipleri hayatı paylaştığımız sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve  sahiplendirilmesi konusunda titiz davranırken, vektörel hastalıkla mücadele kapsamında yüzlerce ahır ve foseptik çukurunu ilaçlandı.

500 KAPASİTELİ BAKIMEVİ 952 KÖPEĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

1 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri ve 9 saha personelinin görev aldığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevine  6 aylık dönemde hayvan severler tarafından 103 sahipsiz köpek getirildi. Öte yandan müdürlük personeli tarafından şehrin çeşitli noktalarından 849 köpek merkeze getirilerek rehabilite edildi. Rehabilitasyon merkezi yılın ilk 6 ayında 952 can dosta ev sahipliği yapmış oldu.

122 KÖPEK SAHİPLENDİRİLDİ 413 KÖPEK YAŞAM ORTAMINA BIRAKILDI

Toplam 669 adet kısırlaştırma operasyonunun gerçekleştirildiği dönemde 166 köpeğe kuduz aşısı uygulanırken, 275 sokak köpeğine ise parazit tedavisi uygulandı. Aynı dönem içerisinde rehabilitasyonları (aşılama, tedavi, kısırlaştırma, işaretleme işlemleri) tamamlanmış olan 122 köpek sahiplendirilirken, 413 köpek ise tedavilerinin ardından yaşam alanlarına geri bırakıldı.

VEKTÖREL HASTALIK İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Veteriner İşleri Müdürlüğü, Düzce Belediyesi yetki sınırları içerisinde vektörel hastalık ile mücadele çalışmalarını 1 ziraat mühendisi yönetiminde toplam 7 kişiden oluşan 3 ayrı ekip ile Ocak-Haziran döneminde de aksatmadan sürdürdü.