05-07-2019 23:59

"VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TAKİP EDECEĞİZ"

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü şehir merkezi esnafının kahvaltı davetine katıldı. Kızılay meydanında esnafın taleplerini dinleyen Başkan Özlü'nün her öneriyi bizzat not olması gözlerden kaçmadı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü seçim döneminde yaptığı esnaf ve vatandaş ziyaretlerine başkanlık görevinde de devam ediyor. Kızılay meydanında faaliyet gösteren esnafın kahvaltı davetine katılan Başkan Özlü ve Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu esnafın talep ve şikayetlerini bizzat dinleyerek not aldı. Görüşmede önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özlü esnaf buluşmalarının devam edeceğini ve buna ek olarak mahallelerde vatandaşlarla da bir araya geleceğini söyledi.

"Kızılay Meydanındaki Eksikler Giderilecek"

Seçim zamanı yaptığı ziyaretlere atıfta bulunan Başkan Özlü yaptığı açıklamada sorunları birlikte çözeceklerini belirterek "seçim zamanı buraya gelmiştik. Esnafımızın bazı şikayetleri vardı. Ben geçen hafta da buraya gelmiştim, konuştuğumuzda; arkadaşlarla birlikte buraya geleceğimizi söylemiştim, tekrar konuştuk. Kızılay esnafımızın bazı sorunları var; ışıklandırma gibi, yağmur suyu hatları gibi? Bunları konuştuk, notlarımızı aldık. Bunları takip edeceğiz. Gelecek ay yine geleceğiz. Aslında sadece burası değil, mahalle ziyaretlerimiz olacak. Her bir mahallemize gidip oradaki sorunları beraber çözeceğiz. Bunu seçimde vaat etmiştik. Şu an da aslında Kızılay esnafımızı ziyaretimiz bunun bir başlangıcıdır. Önümüzdeki günlerde her hafta bir mahallemizde olacağız. Mahallelerimizde oturum sorunları mahalleli ile birlikte çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Belediye tarafından yapılan hizmet ve projelerin yetersiz olduğunu ifade eden Başkan Özlü "sorunları tek tek not aldım. Başkan Yardımcımız Celal Bey de buradalar. Sorunlarınızın çözümü için harekete geçeceğiz. Ama bu işleri gelişi güzel yapmış olmak için yapmak istemiyoruz. Bir konu üzerinde 10 Düşünüp 1 yapacağız. Günü kurtarmak için değil ileriyi düşünerek hareket edeceğiz. Örneğin 248 kilometre yağmur suyu hattı yetersiz, yine aynı şekilde Konuralp'te içme suyu ve kanalizasyon hatları döşenmiş ama şuanda bu hatlar kaldırmıyor. Biz ileriyi düşünerek proje üretip gerçekleştireceğiz" dedi.

"Sokak Köpekleri İçin Zaman Gerekiyor"

Esnafın sokak köpeklerinden şikayet etmesi üzerine konuya açıklık getiren Başkan Özlü: "Düzce'de sokak köpekleri ile ilgili çeşitli şikayetler alıyoruz. Kademeli olarak kısırlaştırma yaparak sokaklardaki köpek popülasyonunu düşüreceğiz. 1 Köpek tek seferde ortalama 8 köpek yavruluyor, 1 çift köpekten  yavrularının yavruları da baz alındığında ortalama 67 Bin köpek meydana geliyor.  Bazı aldığımız duyumlara göre çevre illerden de köpeklerin toplanarak atıldığı iddiaları var. Bu konuda da araştırmalarımız sürüyor. Bu iş hemen çözülecek bir iş değil ancak girişimlerimiz başladı, sizler de zamanla göreceksiniz, sayıları azalacak."

"İstanbul Caddesi İçin Yeni Bir Proje Hazırlanıyor"

İstanbul Caddesinin kapatılması ya da açılması değil. Bu caddedeki trafik akışına yönelik düzenleme çalışmamız var. Yakında bunun detaylarını sizinle paylaşacağız.Orada bir bisiklet yolu, araç park edilecek yerler ve trafik akışını düzenleyen bir sistem getiriyoruz.

Tramvay yolu ile ilgili projelendirme aşaması sona geldi. Tramvay yolunun olduğu yer bisiklet yolu olacak. Yani İstanbul caddesi üzerinde bir bisiklet yolu olacak  ve bu yolda insanlar trafiğe takılmadan seyahat edecekler. Yakında bu konuyla ilgili açıklama yapacağız.

"Önceliğimiz Bütçemizi Güçlendirmek"

Belediye tarafından yürütülen hizmetlerde yeniden düzenleme yapıldığını ifade eden Başkan Özlü öncelikli ihtiyaçlara göre çalışma planı oluşturulduğunu belirterek ilk hedefin belediye bütçesini güçlendirmek olduğunu ifade etti. Başkan Özlü: "Bu yıl çalışmalarımız bütçemiz el verdiğince olacak. Önümüzdeki sene daha da rahatlayacağız. Zarar eden belediyeyi düze çıkarmaya çalışıyoruz. Örneğin mezbahanede zarar ediyorduk, şimdi yeni aldığımız karar ile orada kâr elde edeceğiz, aynı şekilde Belediye otobüslerinde zararımız söz konusuydu, onu da özelleştirerek üste para alacağız" şeklinde konuştu.

"Turizm Potansiyelini Harekete Geçirecek"

Düzce Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Düzce BELTUR Turizm A.Ş. ile ilgili de konuşan Başkan Özlü; "BELTUR ile ilgili sunum yapacağım. Düzce'nin turizm potansiyelini harekete geçirecek bir belediye şirketidir. Bütün sosyal tesisleri BELTUR Çalıştıracak. Bu bölgelere yapılan turların Düzce'ye de uğramasını sağlayacağız. Özetle Düzce BELTUR Düzce'nin potansiyelini öne çıkaracak bir girişimdir" şeklinde konuştu.