HABERLER
02-03-2021 15:23

GENÇLERE MESAJ VERDİ; “KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUN”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 1-7 Mart arasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayarak, madde bağımlılığının tüm dünyada ortak bir sorun haline geldiğini söyledi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, zararlı bağımlılıklar ile mücadele amacıyla Hilal-i Ahdar adıyla kurulan, süreç içerisinde tüm zararlı alışkanlıklara farkındalık oluşturmak, insanları bilgilendirmek için  her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası’nın kutlandığını belirtti.

“AİLELERLE VE EĞİTİMCİLERİMİZLE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALIYIZ”

Özlü, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İnsanların uzun ömürlü olmaları fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır. Bir takım zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, insanları manevi değerlerimizden uzaklaştırmaktadır.

Geleceğimizi ve evlatlarımızı madde bağımlılığından koruyabilmek için el ele vermeli, ailelerle ve eğitimcilerimizle koordineli bir şekilde çalışmalıyız. Unutmamalıyız ki sağlıksız nesil ve toplumlar, hiçbir alanda başarılı olamazlar”.

GENÇLERE SESLENDİ

Gençleri kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak tutmanın yolunun sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler olduğunu kaydeden Başkan Dr. Faruk Özlü, “ Belediyemiz bünyesinde gerek spor gerekse sosyal ve kültürel faaliyetler alanında gençlerimize yönelik birçok etkinlik ve kurslar düzenliyoruz. Bu tür faaliyetlere gençlerimizi yönlendirmek en başta ailelerimiz daha sonrada bizlerin görevidir. Siz gençlerin her zaman yanındayız. Tüm bağımlılıklara karşı toplumumuzun koruma kalkanı olan, uluslararası düzeyde öncü kuruluşlarımızdan Yeşilay'ı sorumlu çalışmalarından dolayı kutluyor, tüm proje ve stratejilerinin bir Yeşilay gönüllüsü olarak destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum" ifadelerinde bulundu.