HABERLER
04-01-2021 11:30

HAVAYI KİRLETENLERE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün başlattığı hava kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında denetimler devam ediyor. Ekipler, nerede duman görse orada denetim yaparak hava kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyor.

‘Temiz Hava-Temiz Düzce’ mottosuyla hareket ederek bir dönüşüme imza atmak isteyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, denetimlerin sıklaştırılarak Düzce’nin hava kirliliğinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor. Hava kalitesinin yükselmesi ve vatandaşların sağlığını korumak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte hareket eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir yandan ihbarları değerlendiriyor bir yandan da sanayi kuruluşlarına denetimlerini gerçekleştiriyor.

Düzce Belediyesinin öncülüğünde başlatılan hava kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında mobil ölçüm aracının ikincisinin de gelmesi ile birlikte denetimlerin daha da sıklaştırıp, taviz vermeden  Düzcelilerin sağlığı ile oynayan sanayi kuruluşları, lastik ve atık yağ yakanlar, kalorifik değeri düşük kömür yakanlar ile egzoz ölçümü yaptırmayanlara göz açtırılmayacağı ekipler tarafından belirtildi.