HABERLER
16-11-2020 14:45

İKİLİ EĞİTİME KÖKTEN ÇÖZÜM

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehir içinde bulunan bazı okulların şehir dışına taşınmasına yönelik attığı adım mutlu sonla nihayetlendi.
24 dersliği Düzce Cam Sanayi A.ŞYönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş tarafından, 24 dersliği de Milli Eğitim Bakanlığı ve Düzce Belediyesi üzerinden yapılacak bağışlarla yapılacak olan toplam 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu'nda işe başlama töreni düzenlendi.

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce'de eğitim noktasında yaşanan ikili eğitim sorununun kökten çözümü için kolları sıvadı. Başkan Özlü, bu kapsamda beraberinde Düzce Cam Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş ile birlikte Aziziye Mahallesi’nde bulunan eski SSK Hastahanesi’nin olduğu alana yapılacak olan Kasım Aktaş Ortaokulu işe başlama töreni için biraraya geldi.

Özlü'nün evsahipliği yaptığı Törene, Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ile okula adı verilen Kasım Aktaş ve eşi katılım sağladı.


Düzenlenen törende bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu’nun Düzce’deki en büyük eğitim kampüsü olduğunu belirterek, “Burası Kasım Aktaş Ortaokulu olacak. Arazi yaklaşık 18 dönümdür. Bu okulu inşallah gelecek eğitim dönemine yetiştireceğiz. Hafriyat işini ve peyzajını Düzce Belediyesi yapacak. Bu okulun 24 dersliğini, yani yarıdan fazlasını Kasım Bey üstlendi. Diğer kısımlarını Milli Eğitim Bakanlığı ve bize bağış taahhüdünde bulunan diğer iş adamlarımızın destekleriyle yapacağız. Belediyemiz de buna destek olacak. Gelecek yıl, yani 2020 – 2021 eğitim yılına burası yetişecek. Biliyorsunuz bir işin bitirilme süresi, bitirmek istediğiniz süre kadardır.  İnşallah bir hafta içinde Düzce Belediyesi hafriyatını tamamlayacak. Burası zemin artı 2 katlı bir okul olacak. Toplam 48 dersliği olacak. Bu okulun projelendirmesini İl Özel İdaresindeki arkadaşlarımız yapacak. Bu proje, bütün Düzce’nin katılımı ile yapılan bir proje. Özel İdaremizin desteği var, Belediyemizin desteği var, Sayın Valimizin desteği var, sağ olsun en büyük destek Kasım Beyin. Bu okul 48 derslik olması nedeniyle, Düzce’nin en büyük eğitim kampüsü olma özelliğini taşıyor. Ben değerli iş insanımız Kasım Aktaş beyefendiye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞUM GÜNÜNE DENK GELEN TÖREN

Bugünün ayrı bir önenmi olduğunun da altını çizen Başkan Özlü, 15 Kasım tarihinin aynı zamanda Düzce Cam Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş'ın doğum günü olduğunu ve o bakımdan işe başlama töreni tarihini özellikle seçtiklerini belirtti ve Aktaş'ın doğum gününü kutladı.


AKTAŞ'TAN ÖZLÜ'YE TEŞEKKÜR

Okulun yapımına en büyük desteği sağlayan ve ismi okula verilen Kasım Aktaş ise eğitime destek konusunda kendisine böyle bir fırsat verdiği için Başkan Özlü'ye teşekkür ederek, okulun önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirileceğini söyledi.

Tören, konuşmaların ardından temsili temel atma ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.