23-07-2019 23:59

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Düzce Belediye Başkanı bu yıl 111'inci kez kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında basın organının demokrasinin en önemli gereklerinden biri olduğuna dikkat çekerek "24 Temmuz 1908 yılında Türk Basınında sansürün kaldırılması kararı ile her yıl aynı gün kutlanan "Gazeteciler ve Basın Bayramı" ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Bugün vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşma, öğrenme ve fikirlerini aktarabilme gücü, en temel hak ve modern dünyanın vazgeçilmez olgusudur. Kamu adına doğru bilgiyi araştırma, aktarma ve insanları aydınlatma görevini yürüten basın organları, demokratik hayatımızın gelişmesini sağlayan en önemli yapı taşıdır. 24 Temmuz, sansürün kaldırılması ve özgür basının işlemesini sağlayan önemli bir tarihtir. 111. yılında bu işe ömrünü adayan herkesin ?gazeteciler ve Basın Bayramı' en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.