HABERLER
26-06-2020 14:54

HAYVAN SEVERLER SOKAK HAYVANLARI İÇİN TOPLANDI

Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli Başkanlığında, Düzce Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi bilgilendirme ve sokak hayvanları ile ilgili vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendirmek, çözüme kavuşturmak üzere Düzce Belediyesi Encümen salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer,  Veteriner İşleri Müdürü Nurettin Özcan, Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Dursun Altıntaş, Hayvanları Koruma Derneği Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ÇÖZÜM İÇİN FİKİRLER ORTAYA KONULDU

Toplantıda il sınırları içerisinde gezinen sokak hayvanlarının mevsimsel barınma ve beslenme ihtiyaçlarının yanında, sokak hayvanlarının şikâyet edilme nedenleri, şikâyetlere yönelik yapılan çalışmalar ile şikâyetleri azaltmayı öngören alternatif çözümleri içeren fikir paylaşımlarında bulunuldu.

Çalıştay havasında geçen toplantıda şikâyet sebeplerinin çeşitliliği, çalışmaların istatistikleri, hayvanlarla insanların bir arada yaşamasının önemi, hayvanların insanlara emanet olması yanında insanların hayvanlara karşı sorumluluklarının da daha aktif olması gerektiği konuşuldu. Toplantıda belediye ekiplerinin özverili çalışmalarına devam etmesi gerektiği; saldırgan, yaralı veya hasta olan hayvanlara en kısa sürede müdahale edilmesi, hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi gibi muhtelif konularda istişareler yapılarak uygulanmak üzere kararlar alındı.

İNSANLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILANMALI

Toplantının ana teması başta çocuklar olmak üzere tüm insanlara ‘Hayvan Sevgisinin Aşılanması’ yönünde oldu. Katılımcılar, özellikle vatandaşların hayvanlara karşı çekimser olduğuna dikkat çekerek; hayvanların yaşamın bir parçası olduğu gerçeği noktasında herkesin bilinçlendirilmesi gerektiği ve bir adım öteye geçilerek her kesime hayvan sevgisinin aşılanması üzerine müzakerelerde bulundular.