02-06-2020 16:46

DÜZCE BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA GELİR DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPTI

Covid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma kısıtlamasıyla kapasitenin altında yolcu taşımacılığı yapan, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan Düzce Beçi ve Uğur Kooperatiflerine Düzce Belediyesi, meclis kararıyla araç başına 1.000,00 TL. toplam 40.000 TL ödeme yaptı. Düzce Belediyesince toplu taşıma kooperatiflerine toplamda 120.000.00 TL ödeme yapılacak.

Düzce Belediyesi, 04.05.2020 tarihinde toplanan Belediye Meclisi kararı ile yeni korana virüs (Covid-19) salgının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması hakkında kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun (16.04.2020 tarih ve 7244 sayılı kanun) 1’nci maddesinin f bendinde “ Büyükşehir belediyeleri ile belediyeler, kendisinden izin veya ruhsat almak ya da hat kiralamak suretiyle çalışan gerçek ve tüzel kişilere, toplu taşıma hizmetinin kesintisiz olarak yürütülebilmesiyle sınırlı olacak şekilde, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 aylık süreyle sınırlı olmak üzere gelir desteği” ödemesinin yapılmasına karar verdi.

Üniversite ve Muncurlu köy grubunda toplu taşıma hizmeti vermekte olan Beçi ve Uğur Kooperatiflerine ilgi sayılı kanun gereği belediyemizden araç başına 3 ay 1.000.00 TL gelir desteğinde bulunulması hakkında meclisimizce alınan karara istinaden ( 2020 - Nisan, Mayıs, Haziran aylarına ait ) belediyemiz sınırları içerisinde hizmeti veren Beçi ve Uğur Kooperatiflerine araç başına 3 ay süre ile 1.000.00 TL gelir desteğinde bulunulması talebi,  mecliste kabul edildi. Bu kapsamda 01.06.2020 tarihinde Nisan ayı hak edişi olarak 40 adet araca, araç başı 1.000 TL olmak üzere 40.000 TL ödeme yapıldı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk ÖZLÜ, “Dünyanın ve ülkemizin zorlu bir dönemden geçtiği bugünlerde Düzce Belediyesi olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız, toplu taşıma yapan kooperatiflerimizi de yalnız bırakmayarak ekonomik anlamda destek oluyoruz” dedi.