HABERLER
01-01-2010 23:59

Yangın Eğitim Semineri

Yangın Eğitim Semineri

Düzce Belediyesi ve Tüm Baca Temizleyicileri Zanaatı Merkez Federasyonu işbirliği ile Düzce Belediye Meclis Salonu´nda 11-12 Haziran 2009 tarihlerinde iki gün Yangın Önleme ve Müdahale Eğitim Semineri düzenlendi.

Düzce Belediyesi ve Tüm Baca Temizleyicileri Zanaatı Merkez Federasyonu işbirliği ile Düzce Belediye Meclis Salonu´nda 11-12 Haziran 2009 tarihlerinde iki gün Yangın Önleme ve Müdahale Eğitim Semineri düzenlendi.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından organize edilen seminere Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Bayraktar, İsmail Tanyel, İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen ve çevre il ve ilçe belediyelerinin itfaiye teşkilatı temsilcileri katıldı. İki gün süreli seminer üçer oturum halinde yapıldı. Seminere eğitmen ve konuşmacı olarak  Almanya´dan uzman Jürger Hilberath, Wolfgang Krüger, Olga Goldschimdt, Stefan Wesenberg katıldılar. Oturum öncesinde konuşan Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, itfaiye hizmetlerinin yangın söndürme ve müdahale kadar yangın önleme konusunda da geliştiğini vurguladı. Bayraktar konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi "Kamuoyunda itfaiye denilince yaygın olarak YANGIN akıllara geliyor. Oysa İtfaiye teşkilatının görevi sadece yangın söndürmek, yangına müdahale etmek değildir; nerede, su baskını, afet varsa itfaiye anında olay yerinde hazır görevini yapmaktadır.Düzce´de itfaiye teşkilatımız 2008 yılında  378 yangına, 78 trafik kazasına müdahale etmiştir. 120 bin nüfuslu bir bölgede 12 araç ve 50 personelle hizmet verilmektedir. Bu rakamlar bu teşkilatın ne kadar özverili çalıştığının bir göstergesidir. Trafik kazalarında teknik kurtarma ekiplerinin başında da itfaiye gelmektedir. Ve daha birçok görevi var...Ancak unutulmaması gereken bir husus var; itfaiye teşkilatı yangına müdahale kadar, yangın önleme hizmetlerini de gerçekleştiren bir kurumdur. Bunun en temel yollarından biri EĞİTİM, ikincisi ise yangına neden olabilecek unsurlarda tedbir alabilmektir. Bu seminere de konu olan BACA TEMİZLİĞİ faktörü de bunlardan biridir.  Yangınlara, afetlere karşı tedbir alındığında ya bu olaylar hiç olmayacak ya da zararı en aza indirilebilecektir. İşte bu nedenlerle eğitimler, seminerler yaygınlaştırılmalıdır." Seminerde, yangın söndürme sistemleri ve cihazları, yangın önleme sistemleri, çevre kirliliğini önleyen baca sistemleri konuları ele alındı. Düzce Belediyesi tarafından Almanya´dan gelen uzman heyete ve Tüm Baca Temizleyicileri Zanaatı Merkez Federasyonu Başkanı Can Çetin´e birer plaket takdim edildi.