HABERLER
01-01-2010 23:59

Onarım Tamamlandı Su Veriliyor

Onarım Tamamlandı Su Veriliyor

Aşırı yağışlar nedeniyle Düzce İçme Suyu alt yapısının da bulunduğu Düzce Beyköy yolunun çökmesi sonucu tahrip olan su boruları onarıldı ve Düzce’ye yeniden su verilmeye başlandı.

Aşırı yağışlar nedeniyle Düzce İçme Suyu alt yapısının da bulunduğu Düzce Beyköy yolunun çökmesi sonucu tahrip olan su boruları onarıldı ve Düzce´ye yeniden su verilmeye başlandı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram olağanüstü çaba sonucunda içme suyu borularının kısa sürede onarıldığını ve daha önce açıklanan süreden önce Düzce´ye su verildiğini belirtti.

Birkaç gündür özellikle Düzce ve Beyköy´de etkili olan yağışlar başta su, elektrik ve ulaşım olmak üzere birçok hizmetin aksamasına neden olmuştu. Sürekli ve etkin yağışlar sonucu oluşan sel nedeniyle Düzce Beyköy yolu çökmüş, alt yapıda bulunan Düzce´nin içme suyunu taşıyan 600´lük ana şebeke hattında kopmalar olmuştu. Regülatörden arıtma tesisine uzanan ana şebekenin hasarı nedeniyle de Düzce´ye 1,5 gün su verilemedi. Başta Düzce Belediyesi Fen İşleri ile Su ve Kanalizasyon müdürlüğü ekipleri olmak üzere DSİ, Özel İdare iş makinaları , kamyonları aralıksız olağanüstü bir çaba göstererek hem yol üzerinde hem de alt yapıda onarımlara geçtiler. Yolun çökmesi nedeniyle, içme suyu ana şebeke hattının yatağının değiştirildiğini ve boruların takıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, ´ hasar bölgesinde 24 aralıksız bir çalışma yapıldı. Hem belediyemiz hem de DSİ ve Özel İdare makinaları aralıksız hem yol üzerinde hem de alt yapıda çalışıyorlar. Yol üzerinde 1-1,5 kilometre, içme suyu hattında da 100 metrelik hat üzerinde çalışıldı ve devam ediyor´ dedi. Belediye Başkanı İsmail Bayram da meydana gelen hasarın ciddi boyutlarda olduğunu işaret etti ve şunları söyledi. ´ Zamanında müdahale ve aralıksız çalışma sonucu onarımlar giderildi. Önce dere yatağının değiştirildi. Buna göre de içme suyu ana hattı taşındı. Bu bölüm bizim arıtma bağlantılı 600´lük ana şebekeye aittir. Bu nedenle Düzce´ye su verilemedi. Ancak onarımlar tahminimizden önce tamamlandı ve şehre su verilmeye başlandı. Bu olağanüstü çalışmanın bir sonucudur´