HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN YARDIMCISI YENERSOY YENİLEME ÇALIŞMALARI İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

BAŞKAN YARDIMCISI YENERSOY YENİLEME ÇALIŞMALARI İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından 11 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan ana hatta yapılan çalışmaların uzaması dolayısıyla Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy bir açıklama yaptı.

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından 11 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan ana hatta yapılan çalışmaların uzaması dolayısıyla Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy bir açıklama yaptı. Yenersoy, gelecek dönemlerde daha büyük arızalar ve uzun süreli su kesintileriyle karşı karşıya kalınmaması adına polietilen içme suyu hattı yenileme çalışmasını acil olarak programlarına aldıklarını söyleyerek "vatandaşlarımıza sabır ve anlayışları için teşekkür ediyoruz." dedi.

Düzce Belediyesi, şehrin altyapısını kuvvetlendirmek, meydana gelebilecek büyük su arızalarını ve su kesintilerini önlemek adına geçtiğimiz günlerde 11 mahallenin su ihtiyacını karşılayan içme suyu ana hattında çalışmalara başladı.

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Selahattin Olcar Köprüsü´ne paralel olarak gerçekleştirilen polietilen içme suyu hattı yenileme çalışmaları esnasında eski hat ile yeni hattın bağlantı noktasında çıkan arızalar nedeniyle çalışmalar ön görülen zamandan uzun sürdü.

Çalışmalar uzayınca Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü´nün yönlendirmesiyle birlikte Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından su kesintisi yaşayan Akpınar, Yahyalar, Soğukpınar, Derelitütüncü, Dedeler, Cumhuriyet, Fevziçakmak, Soğancı Mevki, Cedidiye, Nusrettin ve Burhaniye Mahallelerine tankerle su dağıtıldı.

Eski hatta iki ayrı noktadan meydana gelen arızalar dolayısıyla çalışmaların süresinin uzadığını bildiren Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü´nden sorumlu Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy ise yazılı bir açıklama yaptı.

Yenersoy, "11 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve yıllardır yenilenmeyen ana hatta tahrip olan borular sebebiyle sık ve uzun süreli su kesintilerinin meydana gelmesi ön görülüyordu. Bu sebeple yenileme çalışmasını öncelikli ve zorunlu olarak programımıza aldık.  27 Ağustos Perşembe günü 15.00´te başlayan çalışmalar kapsamında içme suyu borularımızı polietilenle yeniledik. Ancak çalışmalar tamamlandıktan kısa bir süre sonra eski hat ile yeni hattın bağlantı noktasında ve eski hatta arızalar meydana geldi. Beklenmedik arızalar dolayısıyla ön görülen sürenin dışına çıkıldığı için vatandaşlarımızın mağduriyetinin farkındayız. Ancak ekiplerimiz çalışmaları en kısa sürede tamamlamak için 24 saat çalışıyor. Bu noktada sizlere sabır ve anlayışınız için teşekkür ediyoruz." dedi.

Geniş kapsamlı yapılan içme suyu ana hat çalışmalarının, 30 Ağustos Pazar günü (bugün) saat 19.00´da tamamlanması planlanıyor.