HABERLER
01-01-2010 23:59

OSMAN KUYUMCU İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ ATILDI

OSMAN KUYUMCU İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ ATILDI

Düzce depremi ile ağır hasar alan ve sonrasında yıkılan Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi için yeni bina yapımına başlandı. Lise binasının temel atma törenine başta Düzce Valisi Ali Fidan ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş olmak üzere il protokolü katıldı.

Düzce depremi ile ağır hasar alan ve sonrasında yıkılan Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi için yeni bina yapımına başlandı. Lise binasının temel atma törenine başta Düzce Valisi Ali Fidan ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş olmak üzere il protokolü katıldı.

1999 depremleri sonrasında ağır hasar alan ve yıkım kararı verilen, uzun yıllar prefabrik yapılarda eğitim hayatına devam eden Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesinin yeni binası için temel atma töreni düzenlendi.

Törene Düzce Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başsavcı Kamil Erkut Güre, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan, ilçe belediye başkanları, il-ilçe teşkilat mensupları ile STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Okul binasının yapımı hakkında teknik bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Çalışkan, yapının 2016 yılı yaz başında tamamlanacağını belirtti. Çalışkan: "Bu lisenin tekrar hayata geçirilmesinde emeği olan teknik ekibimize, özellikle imar konusunda yaşanan sıkıntıların çözümünde bizden yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Keleş´e ve çalışma disiplini konusunda bizi her zaman motive eden Valimiz Ali Fidan´a ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi mezunlarını temsilen bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç, okulun yıkılmasından ve bugüne kadar prefabrik yapılarda eğitim öğretim hayatına devam etmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek "bu okuldan mezun olmanın verdiği gurur bir yana dursun, okulumuzu yeniden ayakta görmemizi sağlayacak emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Özellikle valimiz ve başkanımız sayesinde bu güzide okul yeniden vatanımıza ve milletimize önemli görevler üstlenecek evlatlar yetiştirmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Temel atma töreninde konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de: "Mezunu olduğum okulun temel atma törenine il belediye başkanı sıfatı ile katılmak şahsım adına çok büyük bir onur. Bu lisenin bahçesinde tam yedi yıl geçirdim ve karakterimin, şahsiyetimin daha doğrusu beni ben yapan tüm özelliklerimin bu okuldan elde ettiğim kazanımlar sayesinde oluştuğuna inanıyorum. Deprem sonrasında okulumuzun yıkılması hepimizi derinden üzmüştü, şimdi ise yeniden ayağa kalkışına tanık oluyoruz ve gururluyuz. Emeği geçen herkese teşekkürler" dedi.

Düzce Valisi Ali Fidan ise yaptığı konuşmada "yarım asır öncesinden bu vatana ve millete faydalı evlatlar yetiştiren güzide okulumuza, devrilen bir çınarımıza bugün yeniden can suyu veriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu okuldan yetişen evlatlarımızı yine en iyi yerlerde en üst makamlarda görürüz inşallah. Nice binlercesinin olduğu gibi ben bu okuldan mezun olanların da en iyi yerlere geleceğine inanıyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Düzce İl Müftüsü Selami Emen´in ettiği dua eşliğinde ve kurban kesimi sonrası devam eden temel atma töreni butona basılmasının ardından ikramların takdimi ile sona erdi.