HABERLER
01-01-2010 23:59

ERGUVAN SOSYAL TESİSİ AÇILDI

ERGUVAN SOSYAL TESİSİ AÇILDI

Düzce Belediyesi tarafından Kalıcı Konutlar 3. Bölgede inşası tamamlanan Erguvan Sosyal Tesisleri hafta sonu gerçekleştirilen toplu sünnet şöleni ile Düzcelilere kapılarını açtı.

Düzce Belediyesi tarafından Kalıcı Konutlar 3. Bölgede inşası tamamlanan Erguvan Sosyal Tesisleri hafta sonu gerçekleştirilen toplu sünnet şöleni ile Düzcelilere kapılarını açtı.

Daha önce ilk defa Düzce Belediyesi Personel İftarına ev sahipliği yapan Erguvan Sosyal Tesisleri,  hafta sonu düzenlenen Toplu Sünnet Şöleni´nin ardından resmen açıldı.

Açılış törenine Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce İl Müftüsü Selami Emen veTürkiye Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile il protokolü üyeleri katıldı.

Açılış kurdelesini kesmeden önce konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, böyle kutlu bir günün aynı zamanda güzel bir sosyal tesis açılışına da vesile olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sünnet olan çocukları ve ailelerini tebrik etti.

Başkan Keleş, Erguvan Sosyal Tesislerinin Düzce´de önemli bir sosyal yaşam alanı ve park ihtiyacına çözüm getirdiğine dikkat çekti ve mekanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek "Erguvan Sosyal Tesisleri içerisinde kafeterya-restoran, geniş kır bahçesi, 2 süs havuzu, 500 araçlık otopark, 30 kişilik VIP salonu, içerisinde lavabosu da bulunan 40 metre genişliğinde gelin odası ve hanımlar lokali yer alıyor. 4 bin metrekare alanda yer alan Erguvan Sosyal Tesislerinin kapalı alan kapasitesi 200, açık alan kapasitesi ise bin 300 kişiliktir. 50 metre genişliğinde sahnesi bulunan Erguvan Sosyal Tesisleri´nde ses sistemi ve orkestra için de 30 metrelik bir alan daha yer alıyor. Çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında tesis, adını aldığı Erguvan Ağaçlarıyla süslendi. Tesise toplam 50 adet ağaç erguvan, 14 adet ise çalı erguvan dikildi. Ayrıca bin 200 adet mevsimlik çiçek dikimi de yapıldı.  2 bin 300 metre kare kesme çim döşendi, 345 metre küp toprak tesviye çalışması gerçekleştirildi. Zemine ise 490 metre bordür taş, 3 bin12 metre kare traverten, bin 100 metre kare ise küp taş döşendi. Park ve sosyal yaşam alanı niteliği taşıyan tesis aynı zamanda düğün, sünnet ve davet gibi geniş kapsamlı organizasyonlara da ev sahipliği yapacak şekilde düzenledi" şeklinde konuşarak tesis hakkında davetlilere bilgi verdi.

Düzce Valisi Ali Fidan, sünnet olan 108 çocuğu ve ailelerini tebrik ederek "bu kutlu güne ev sahipliği yapan, Düzce Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan bu güzide mekanın açılışını da böyle hayırlı bir olay eşliğinde gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Memleketimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de konuşmasına aileleri tebrik ederek başladı ve "adını mor rengi ile Erguvan ağaçlarından alan bu güzel mekanda sizlerle birlikte olmamızı sağlayan Düzce Belediyesi nezdinde bu tesisin Düzcemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Tesisin hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılış töreni yemek ikramı, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve kurdele kesimi ile sona erdi.