HABERLER
09-02-2016 23:59

STK’LAR İL KOORDİNASYONA KATILABİLECEK

STK’LAR İL KOORDİNASYONA KATILABİLECEK

Yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlüklerinin, belediye başkanlıklarının yatırımlarının görüşüldüğü, Valilik başkanlığında yapılan ‘İl Koordinasyon Kurulu’ statüsü yeniden belirlendi.

Yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlüklerinin, belediye başkanlıklarının yatırımlarının görüşüldüğü, Valilik başkanlığında yapılan ‘İl Koordinasyon Kurulu’ statüsü yeniden belirlendi. Buna göre, ilgili konularda görüşlerine başvurmak üzere kamu kurumu niteliğindeki meslek odaları, sivil toplum kuruluşları da koordinasyon toplantısına katılabilecek.

Yıl içinde Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim ayları olmak üzere 4 kez toplanan İl Koordinasyon Kurul toplantısında kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, dernekler vakıflar ve diğer sivil toplum kuruluşlarına da yer veriliyor. Bu arada, koordinasyon toplantılarındaki dönemlere ilişkin çalışma esasları da belirlendi. Bu konuda şu görüşlere yer verildi “ İl yatırımlarının ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirilmesi, bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kurum ve kuruluş arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla İlimiz Koordinasyon Kurulu; Ocak , Nisan ,Temmuz ve Ekim aylarından olmak üzere 2016 yılında en az dört kez toplanır. Ocak, Nisan ve Ekim aylarındaki toplantıların gündemi, yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu ve yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesini, Temmuz ayındaki toplantının gündemi ise gelecek yıl için öngörülen tedbirlerin ve yatırım tekliflerinin değerlendirilerek valilik görüşmelerinin oluşturulmasını esas alacak şekilde belirlenir. Projelere ilişkin valilik görüşleri oluşturulurken, ilin sosyo-ekonomik göstergeleri, bölge plan ve programları ilişki, projeler arasındaki tamamlayıcılık ve bütünlük ile öncelik sıralaması dikkate alınır. Bu toplantılara, kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, yatırımcı bölge ve il müdürlüklerinin birinci derecede temsilcileri katılır. İlgili konularda görüşlerine başvurmak üzere kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, dernekler vakıflar ve diğer sivil toplum kuruluşları da davet edilir”

Yeni statüye göre, yatırımların bölge planlarına uyumu ve bölgesel bütünlüğün sağlanması için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)tarafından gerekli teknik destek sağlanacak. Bu amaca yönelik olarak, yatırım teklifleri MARKA Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra merkeze gönderilecek.