HABERLER
26-04-2016 23:59

İŞ İÇİN İŞKURA 223, BELEDİYEYE 720 BAŞVURU YAPILDI

İŞ İÇİN İŞKURA 223, BELEDİYEYE 720 BAŞVURU YAPILDI

İşe girmek için İŞKUR’a yapılan başvuru sayısı 223 kişi iken aynı dönem içinde Düzce belediyesi İŞKUR masasına yapılan başvuru 720 oldu.

İşe girmek için İŞKUR’a yapılan başvuru sayısı 223 kişi iken aynı dönem içinde Düzce belediyesi İŞKUR masasına yapılan başvuru 720 oldu.

İş ve işçi bulma statüsü ile kurulan İŞKUR’a müracaatlar her geçen gün artıyor. 3 aylık dönem içinde kuruma iş ve işçi bulma amacıyla yapılan başvuruların sayısı 223 kişi olarak belirlendi. Aynı dönem içinde yapılan protokol gereği kurumun Düzce belediyesi beyaz masa ofisindeki masasına yapılan başvuru sayısı ise 720 kişi olarak tespit edildi. Düzce belediyesine yapılan başvurular form halinde İŞKUR müdürlüğüne iletiliyor.

İŞKUR NEDİR?

 Ülkemizin en büyük sorunlarından biri de işsizliktir. Devletimizin işsizliği azaltma yönünde farklı uygulamaları var. İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) bun uygulamaların en önemlilerinden biridir. En genel amacı iş ve işçi bulmaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na bağlı olarak çalışmalarını yürüten iş kurun görev alanı kurulduğu zamandan günümüze kadar oldukça genişletilmiştir. Günümüzde İŞKUR sadece iş ve işçi bulmuyor. Çok daha farklı görevleri bulunmaktadır. Peki bu görevler nelerdir ? İşte İŞKUR'un başlıca görevleri; İşsizliğin önlenmesine yönelik faaliyetlerde bulunmak, İstihdam politikalarının belirlenmesine, istihdamın korunmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmak, İş ve işçi arama faaliyetlerini düzenlemek, İş gücüne dar analizler, araştırmalar yapmak, Bunlara göre iş gücü politikaları belirlemek. Bunların haricinde günlük hayatta İŞKUR ile alakalı en çok duyduğumuz şeylerden biri de işsizlik sigortasıdır. İşsizlik sigortası devlet tarafından zorunlu olarak kurulan bir sigorta koludur. İşsizlik sigortası sigortacılık tekniğiyle faaliyet gösterir, çalışanın, işten atılmasını gerektiren bir kusuru olmadığı halde, kendi isteği dışında işini kaybetmesi durumunda uğradığı gelir kaybını, kendisinin ve ailesinin zor durumda kalmaması için, kısmen de olsa telafi etmeğe yönelik uygulanır