HABERLER
26-08-2024 14:10

DÜZCE BELEDİYESİ AHLAT’TA DÜZCE’Yİ TANITTI

Malazgirt Zaferinin 953. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere katılan Düzce Belediyesi’nin otağ çadırı katılımcıların ilgi odağı oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu da Düzce çadırını ziyaret edenler arasında yerini aldı. 

Düzce Belediyesi, Malazgirt Zaferinin 953. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından Bitlis Ahlat’ta düzenlenen programda yer aldı. ‘Sultan Alparslan Otağı’nın da yer aldığı Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Düzce Belediyesi’ne tahsis edilen otağ çadırında ‘Konuralp Gazi Diyarı Düzce’nin tanıtımı yapıldı.

Folklorik ürün ile materyallerin sergilendiği Düzce otağ çadırı, 3 gün boyunca ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Çok sayıda misafirin ağırlandığı Düzce çadırını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu da ziyaret etti.

Selçuklu dönemine ait kostümlerin yanı sıra, kılıç, kalkan ve miğfer gibi askeri aksesuarların da yer aldığı çadır, ziyaretçilere tarihi bir yolculuk yaşatırken, özellikle fotoğraf çektirmek isteyenlerin uğrak noktası oldu.