HABERLER
26-08-2024 13:51

TARİHİ, DOĞAYI, GASTRONOMİYİ BİR ARADA TANIDILAR

Düzce’de bir yandan turizm yatırımları devam ederken diğer yandan farklı mecralarda yürütülen tanıtım çalışmaları da sürüyor. Tüm kurumların iş birliği içinde çalıştığı turizm sektöründe yeni çağ başlarken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde ülke genelinde başlatılan Sosyal Medya Fenomenleri aracılığı ile yürütülen PR çalışmaları Düzce’de Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve TSO ortaklığı ile düzenlendi. Binlerce takipçisi olan gezginler Düzce’nin doğasına ve lezzetlerine hayran kaldı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem verdiği turizm sektöründe Düzce, adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle turizm tanıtımlarında sosyal medyanın gücü ortaya çıktığından bu yana ünlü isimlerin durağı olan Düzce’de sosyal medya fenomenleri ağırlandı. Doğa, tarih, gastronomi ve denizin bir arada olduğu Düzce’de hazırlanan organizasyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi kapsamında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yönlendirmesi ve Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce TSO, Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Belediyesi, Yığılca Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin de katkıları ile düzenlendi. Düzce’nin potansiyeli ve el değmemiş doğasının sosyal medyada tıklanma rekorları kırdığı dönemde, binlerce sosyal medya kullanıcısının yakından takip ettiği hesapların içerik üreticileri, bir günlük ziyaretlerinde Düzce’ye hayranlıklarını dile getirdi.

KALE MANZARASI ZİYARETÇİLERİNİ BÜYÜLEDİ

Gezinin ilk saatlerinde Düzce’nin denize açılan kapısı Akçakoca’yı gezen fenomenler, Ceneviz Kalesi ve manzarasına duydukları hayranlığı dile getirdi. Kale hakkında konuşan ‘dahacokgezicez’ gezi hesabının sahibi Betül Taşkıran şunları söyledi: “Bugün Düzce’deyiz. Buranın denizine ve tarihine bayıldık. İlk durağımız Ceneviz Kalesi oldu. Gerçekten huzur dolu manzarası da çok güzeldi çok sevdik. İkinci durağımız ise Konuralp AntikTiyatro idi. Buranın da tarihi bizi çok etkiledi. Çünkü Karadeniz bölgesinde böyle bir yer çok bulunmuyor. Burası bizi şaşırttı. Kazı çalışmaları devam ediyormuş ve sürekli yeni şeyler çıkıyormuş. Buradan başka yerlere de gideceğiz. Çok güzel bir yer olduğunu düşünüyorum.”

“BURASI DOĞA İLE DENİZİN BULUŞTUĞU YER”

Başka bir gezi hesabı ‘uygunadimdoga’nın sahibi içerik üretici Dilara Özkan da Düzce’ye daha önce geldiğini belirterek şehrin herkesin gezi rotasına eklenmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu benim Düzce’ye ilk gelişim değil, ben buranın doğasını çok beğeniyorum. Bugünkü gezimiz beni çok mutlu etti. Doğayı da çok sevdiğim için burada vakit geçirmek bana çok iyi geldi. İstanbul ve Ankara’ya çok yakın olduğu için orada yaşayanlar için müthiş bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Buradan keyifle ayrılacağım. Beni en çok etkileyen Aydınpınar Şelaleleri oldu. Ortamı çok etkileyiciydi. Doğası ve işletmeler çok güzeldi. Daha önce doğayla bu kadar iç içe bir Dome çadır görmemiştim. Çok keyifli görünüyor. Düzce’ye gelmek isteyenlere şunu söylemek istiyorum; burası doğa ile denizin buluştuğu bir yer. Mutlaka gezi rotalarınıza eklemelisiniz.”

“DÜZCE KEŞFEDİLMEMİŞ BİR CENNET”

‘hizligezginler’ hesabının içerik üreticileri Mecit Bayrak ve Orkun Bektaş ise yaptıkları açıklamada Düzce’de büyülendiklerini belirterek özellikle Sarıkaya Mağarası’nın mutlaka ziyaret edilmesi konusunda çağrıda bulundu. Bir günde Düzce’yi keşfetmek mümkün değil diyen gençler açıklamalarında şunları söyledi: “Düzce’yi çok beğendik. Doğası, şelaleleri, yayları ile büyüleyen bir şehir. Bir günde Düzce’yi gezmek mümkün değil. Buraya en az üç dört gün ayırmak lazım. Gerçekten o kadar tarihi ve doğal güzellikleri var ki büyülendik resmen. İstanbul’a ve Ankara’ya yakın olması nedeniyle mutlaka bu şehri görmelisiniz demek istiyorum. Beni en çok Aydınpınar Şelaleleri ve Sarıkaya Mağarası çok etkiledi. Mağaradan çok etkilendim. Mutlaka görülmesi gereken bir yer. Ayrıca ulaşım bakımından Zonguldak ve Bartın’a göre çok daha kolay. Yollar konforlu ve sorunsuzdu. Aydınpınar’daki konaklama tesisleri ve dome çadırlar muhteşem görünüyor. Zaten bu tesis belediyenin olduğu için çok kaliteli. Sabah kahvaltı ve akşam yemeği imkanları var. Manzarası İtalya’yı aratmıyor. Düzce’de bir Antik Kent olduğu aklıma gelmezdi. Görünce çok şaşırdım. Kazılar devam ediyormuş. 10 bin kişi kapasiteli Antik Tiyatro’ya giriş de ücretsiz.

Düzce konum olarak çok değerli bence. Keşfedilmeyen bir şehir diyebilirim. Bir günde çok yoğun bir gezi yaptık ama buraya daha uzun zaman ayırmak gerekiyor. Sarıkaya Mağarası beni en çok etkileyen yer oldu. Konuralp gezimizde gördüğümüz Antik Tiyatro’yu bilmiyordum. Beni çok şaşırtan yerlerden biri oldu. Geçen hafta orada bir büst çıktığını haberlerden görmüştüm. Ülkemizin değerli noktalarından biri olacağını düşünüyorum yakın zamanda. Aydınpınar Şelaleleri’ndeki Dome çadırlara bayıldım. Yürüyüş parkurundan kolayca şelaleye ulaşılıyor. Akşam bizi Mutfak Sanatları Merkezi’nde ağırladılar. Mekanı çok beğendim. Yöresel yemekleri tattık, hepsi muhteşemdi. Yemeklerde en çok beğendiğim Çerkes Tavuğu oldu. Herkesin yolu mutlaka Düzce’ye düşüyordur. Herkesin bu  keşfedilmeyen şehri keşfetmesini tavsiye ediyorum.”