HABERLER
01-08-2024 17:22

DÜNYA DÜZCE GÜNLERİ KONURALP'TE START VERDİ

Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Dünya Düzce Günleri’nin üçüncüsü Konuralp Gazi’nin türbesinde okunan dualarla başladı. Antik Kentte Konuralp Pilavı ikramı ile devam eden açılış programı, Anıtpark meydanında gün boyu düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen programla her yıl 8’nci ayın 1’inde başlayarak 8 gün sürecek Dünya Düzce Günleri etkinliklerinin startı Konuralp’ten verildi.

Konuralp Gazi türbesinde okunan dualarla başlayan organizasyonun açılış etkinliklerine Düzce Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Siyasi parti ve STK temsilcileri, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

VALİ YARDIMCISI YILMAZ; “İLİMİZİN TANITIMINA BÜYÜK KATKILAR SUNACAK”
Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, Dünya Düzce Günlerinin hayırlı olması dileklerini paylaştı. Yılmaz, “Dünya Düzce Günleri, ilimizdeki kardeşlik bağlarını güçlendirmek için organize edildi. Bu sene üçüncüsü düzenleniyor. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta Bakanımız, başkanımız olmak üzere ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki; bu tür organizasyonlar ilimizin tanıtımına büyük katkılar sunar ve Düzce turizmde hak ettiği değeri alır ” dedi.

DÜZCE MİLLETVEKİLİ KEŞİR; “GELENEKLER KOLAY OLUŞUYOR O ANLAMDA ÇOK KIYMETLİ”
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise Dünya Düzce Günlerinin ilk adımını Konuralp’ten başlattıklarını belirterek, “Yaklaşık 8 gün sürecek etkinliklerin ilk adımını bugün burada dualarla yapacağız. Üçüncüsünü düzenliyoruz. Sayın Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gelenekler kolay oluşmuyor o anlamda çok kıymetli. Bu bölge artık Türkiye kamuoyuna mal oldu. Düzce etkinlikleri ile gelecek nesillere bırakacağımız bugün, Türkiye’nin yanı sıra tüm Dünya’da bulunan Düzcelilere de memleketlerini hatırlatacak bir etkinliği gösteriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ; AMACIMIZ SOSYAL BÜTÜNLEŞMEYİ SAĞLAMAK”
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, etkinliklere dair yaptığı değerlendirme de şunları dile getirdi; “Bu faaliyetlere bundan 3 sene önce başladık. Dünya Düzce Günlerinin amacı; Düzce’nin şehir kimliğinin oluşması, pekişmesi ve Düzceliler arasında bir sosyal bütünleşme sağlanmasıdır. Bunun için daha önce sosyoloji konferansı yaptık.  2 gün sürdü. Gelen sosyologlarla beraber şehir kimliği üzerine çalıştık. Uygulama yapmaya çalışıyoruz.

İnsanların Düzce’ye gelmesinin sebebi olması lazım. Düzce’ye antik tiyatroyu görmeye gelecekler. Düzce’yi fetheden komutan Konuralp Gazi’nin türbesini görmeye gelecekler.  Bizde bugün burada etkinliklerimizi başlatıyoruz. Biliyorsunuz, belediyemizin amblemini de değiştirdik ve Konuralp Gazi’nin siluetini yerleştirdik. Konuralp Gazi’nin amblemdeki siluetinin benzerini güzel bir anıt yaptırdık. Doğal mermerden yapıldı. Bugünlerde anıtı şehrimize getireceğiz. Asıl yerine yerleştirene kadar bir yerde tutacağız. Valilik binasını yapacağımız mekanda uygun bir yere koyacağız.”

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Düzce’yi 81 il arasında insani gelişmişlik açısından Türkiye’nin en gelişmiş 10 ili arasına sokmaya kararlı olduklarına değinen Başkan Özlü, “Bunun için çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Dünya Düzce Günleri sosyolojik bir tanımlamadır. Bunu unutmayalım. Bu bir konserler serisi değildir. Bu sene konserler yok ama etkinlikler var. Düzceliler bir araya gelsin, birbirlerini tanısınlar, dostluk, kardeşlik olsun, birlik ve beraberlik olsun. Ben hepinizi selamlıyorum ve teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol üyeleri ve katılımcılar, konuşmaların ardından Düzce İl Müftüsü Osman Aydın’ın okuduğu dualarla birlikte Konuralp Pilavı ikramının yapıldığı Konuralp Antik Kentini gezdi.

Dünya Düzce Günlerinin ilk gün programı, Anıtpark meydanında gün boyu sürecek olan sportif etkinlikler ve çocuklara yönelik yüz boyama, yarışma ve ikram etkinlikleri ile devam edecek. Etkinliğin ilk günü bando eşliğinde belediye meydanından Anıtpark’a gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşünün ardından mehteran gösterisi ile sona erecek.