HABERLER
23-07-2024 16:37

DÜZCE DAĞI TANIMI DESTEK BULMAYA DEVAM EDİYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Temmuz ayının ilk haftası Bolu Dağı olarak bilinen bölgenin gerçekte Düzce Dağı olduğuna dair açıklamasına bölge esnafından da tam destek geldi. Bölgede tesis işletmeciliği yapan esnaflar da Düzce sınırları içerisinde bulunan dağın adının Düzce Dağı olarak değiştirilmesini istediklerini paylaştı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, Bolu Dağı isminin Düzce Dağı olarak değiştirilmesine yönelik yaptığı paylaşım gün be gün bölgede faaliyet gösteren esnafların desteğini almaya devam ediyor.

BAŞKAN ÖZLÜ’NÜN PAYLAŞIMI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Temmuz ayının ilk haftasında, sosyal medya hesabından, “Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar. Bunlardan birisi de ‘Bolu Dağı’ ismidir. Aslında Bolu tarafında ‘dağ’ yoktur. Bolu tarafı ‘ovadır’. Dağ Düzce tarafındadır. Coğrafi yapısına göre burası ‘Bolu Dağı’ değil, ‘Düzce Dağı’dır. Yaşam alanı bakımından dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin. Bu yanlışı düzeltelim. Bu dağın doğru adı ‘Düzce Dağı’” şeklinde paylaşım yapan Başkan Özlü’nün bu söylemleri ulusal kamuoyunda da ciddi ilgi görmüştü.

Bölgede tesis işletmeciliği yapan esnaflar da bu konuyla ilgili görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Özlü’nün açıklamalarının akabinde desteklerini dile getiren esnaflara yenileri eklendi.

BERCESTE TESİSLERİ YÖNETİCİSİ TOPALOĞLU: BURASI DÜZCE DAĞI OLARAK TESCİLLENMELİ
Berceste Tesisleri Genel Müdür Yardımcısı Türkay Topaloğlu, tesislerinin 1999 yılından beri faaliyet göstermekte olduğunu ifade ederek, toplam 5 tesisleri olduğunu ve 500’e yakın personelle faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. Bulundukları bölgenin özelliklerini de paylaşan Topaloğlu, şöyle konuştu;

“Doğası çok güzel. Havası çok temiz. İnsanların çok rahat kaçıp ferahlayalım diyebileceği, kışın da kar yağışını çok rahat izleyebileceği bir yerdir Düzce Dağımız. Coğrafi açıdan baktığımızda buranın adının Düzce Dağı olması gerekiyor. Bölgenin zirve diye tabir edilen yerinden aşağısı Düzce olarak geçiyor. Biz de şu an Kaynaşlı’dayız. Dağın başlangıç noktasındayız. Buranın Düzce Dağı olarak tescillenmesi, hatta insanlara bu şekilde tanıtılması gerektiği konusunda hem fikiriz.”

1968 yılından beri hizmet veren Cafer Usta Tesisleri yöneticisi Soner Bektaş, Düzce sınırları içerisinde hizmetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, “Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlıyız. Gelen müşterilerimiz burayı Bolu Dağı diye tanıtıyorlar. Ama burası mevki olarak Düzce sınırları içerisinde” dedi.

ENİŞTE’NİN YERİ: BU DAĞIN DÜZCE DAĞI OLARAK TANITILMASI GEREK
Aynı bölgede Enişte’nin Yeri adıyla hizmet veren tesisin işletmecisi Kazım Korkmaz, 45 yıldır aynı yerde hizmet verdiklerine değinerek, “Otoban gişelerinden Abant kavşağına kadar bu bölgede 15-20 adet işletme var. Bizim işletmemiz de Düzce’ye bağlı. Bu dağın Düzce Dağı olarak tanıtılması gerekiyor. Memleket bizim memleketimiz” dedi.

Tesisin bir diğer işletmecisi Gülsüm Korkmaz ise havasıyla ve bitki örtüsüyle çok güzel bir dağda hizmet verdiklerini ifade ederek, “Yediğimizin yemeğin bile lezzetinin olduğu bir yerdeyiz. İşletme olarak çok şanslıyız. Çünkü böyle bir dağda hizmet veriyoruz. Suyundan tutun salatasına, etinden tutun köftesine kadar çok güzel bir yer. Biz istiyoruz ki; bu dağın ismi tüm Dünyaya duyurulsun” dedi.

HACIBEY TESİSLERİ: DÜZCE DAĞI OLARAK EN KISA ZAMANDA DEĞİŞMESİNİ ARZU EDİYORUZ
Hacıbey tesislerinin sahibi İsmail Kurnaz, “Benim doğum yerim burası. Gönül ister ki kendi muhitini herkes tanısın. 3-4 km ileride il sınırı var. Ben istiyorum ki burası Düzce Dağı olsun. Şu Düzce de hakkını Bolu’dan alsın. Çok önceden verilmeliydi. Bütün dünya buraları Düzce Dağı olarak bilseydi” derken, tesisin bir diğer sahibi Cihat Kurnaz da yaptığı değerlendirmede, “Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlıyız. Bütün banka işlemlerimiz Düzce’de. Tüm malzemelerimizi de Düzce’den alıyoruz. Bolu ile hiçbir bağlantımız yok. Bence sayın başkan güzel bir konuya temas etti. Düzce Dağı olması bence çok makbul. Düzce Dağında hizmet etmekten çok memnunuz.”

KÖFTECİ YAŞAR USTA: BURASI DÜZCE’YE AİT BİR YER
Köfteci Yaşar Usta isimli tesisin sahibi Yaşar bey ise atalarının bıraktığı mirası sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, 20 yıldır işin içerisinde olduğunu söyledi ve şöyle konuştu: “Düzce il sınırları içerisindeyiz. Her şeyimiz ile Düzce’ye bağlıyız. Burası Düzce’ye ait dağdır. Burada doğduk, burada büyüdük. Herkesin bilmesini istiyoruz.”