HABERLER
16-07-2024 10:45

İLAÇLAMA EKİPLERİNDEN YOĞUN MESAİ

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, oluşturulan özel ekiplerle gündüz ayrı gece ayrı ilaçlama gerçekleştirerek Amerikan Beyaz Kelebeği ve haşerelerle mücadelesini sürdürüyor.

Düzce’de yaz döneminin başlamasıyla birlikte sıcak havalardan ötürü yoğunlaşan haşerelere karşı mücadele programına başlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü, gündüz ve gece şeklinde oluşturulan ekipleri sayesinde vatandaşların sıkıntı yaşamalarının önüne geçiyor.

Müdürlük, 63 mahalle genelin yönelik hazırlanan planlama dahilinde 5 ekip ile 153 Beyaz Masa üzerinden gelen ve muhtarlıklara ulaşan taleplere hızlı şekilde cevap vererek,  şehir merkezi dahil olmak üzere geniş alanlarda baş gösteren Amerikan Beyaz Kelebeği tehdidine yönelik özelleşmiş ilaçlar ile ilaçlamalarını yaparak mücadele ediyor.

Müdürlüğe bağlı ilaçlama birimi tarafından hazırlanan program dahilinde kelebek zararlısına karşı tüm mahalleleri kapsayacak şekilde çalışma gerçekleştiren ekipler, aynı zamanda gece saatlerinde de öncelikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı şehir merkezinden başlayarak 63 mahalle genelinde mevsim veya hava koşulları elverdiği sürece periyodik olarak kesintisiz şekilde sürdürülecek.