HABERLER
27-05-2024 17:44

DÜZCE BELTUR TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NDA YER ALDI

 

Düzce Belediyesi İştirak Şirketi Beltur, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Düzce’nin coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin tanıtıldığı etkinlikte, yufkalı Konuralp pilavı başta olmak üzere Mutfak Sanatlar Merkezi menüsündeki lezzetler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.  

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda, Düzce’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı bir etkinlik düzenlendi. Düzce mutfağının kurumsallaşması noktasında Mutfak Sanatları Merkezi ile önemli bir misyon üstlenen Düzce Belediyesi İştirak Şirketi Beltur da etkinlikte yer aldı.

Açtığı standda, kentin coğrafi işaret tescilli lezzetleri ve yöresel yemeklerinden örnekler sunan Beltur, ziyaretçilere yufkalı Konuralp pilavı, Düzce köftesi, Akçakoca mancarlı pidesi, Düzce şırası, Melengüçceği tatlısı, siyah pirinç salatası, cevizli tavuk ve kaldirik kavurması ikramında bulundu.

Somut olmayan kültürel miras sanatçılarının icra ettiği müzik dinletisi eşliğinde, ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunulan etkinliğe, Düzce Belediyesi Başkan Başdanışmanı Burçin Sarıcan da katıldı.