HABERLER
30-04-2024 15:16

BAŞKAN ÖZLÜ CUMHURBAŞKANI HİMAYESİNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, seçimlerde kazandığı zafer sonrası ilk resmi programına Ankara’da katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde AFAD Başkanlığı’nda düzenlenen DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü’nden paylaşım yapan Başkan Özlü, Düzce’de sel risklerinin azaltılması için yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere 7 iş makinesinin ilgili kurumlara tahsis edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde AFAD Başkanlığı’nda düzenlenen, İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın arasında yapılan DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’nde Düzce tam kadro temsil edildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün katıldığı törende aralarında Düzce’nin de yer aldığı Karadeniz’deki 13 ilde risk azaltmaya yönelik lojistik ve teknik kapasite artırımı amacıyla iş makinesi devir teslim töreni yapıldı.

HEM ÖNLEMLER ALACAK HEM YATIRIMLARI HIZLANDIRACAK

İki bakanlık arasında imzalanan protokol ile belirlenen illerde kullanılmak üzere 111 iş makinesinin AFAD’dan DSİ bünyesine devir teslimi yapılırken 7 iş makinesinin Düzce’ye geleceği bilgisi Düzce Valisi Selçuk Aslan, Milletvekili Ayşe Keşir ve Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün paylaşımı ile duyuruldu. İş makinesinin tahsisi ile Düzce’de Asar Deresi’nin yeniden düzenlenmesi ve rekreasyonu başta olmak üzere sel ve taşkın riski taşıyan tüm akarsular üzerinde kalıcı önlem çalışmalarının hızla yapılması planlanıyor. Şehrin genelinde hizmet verecek teknik donanım sayesinde hem merkezde hem de ilçelerde DSİ katkıları ile önemli çalışmalar yapılması bekleniyor.