HABERLER
16-08-2023 18:24

BAŞKAN ÖZLÜ, MAMURE SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kısa süre önce başladığı mahalle toplantıları köy içinde yapılan referandumun ardından Düzce’nin 57. Mahallesi olan Mamure’de düzenlendi. Başkan Özlü, bir araya geldiği mahalle sakinlerine yaptığı konuşmada, “57. Mahallemizde şehir konforunda bir köy oluşturacağız. Burası yine köy olacak ama şehrin bütün nimetleri olacak” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mahalle toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor. Beraberinde belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte yeni mahalle olan Mamure’yi ziyaret eden Başkan Özlü, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

ZORLUKLARI HEP BERABER AŞACAĞIZ
Muhtarlık binasına girişinde alkışlarla karşılanan Başkan Özlü, burada yaptığı konuşmada, Mamure’nin köy içinde yaptığı referandum sonucunda Düzce’nin 57. Mahallesi olduğunu ifade ederek, “Köyden mahalleye dönüşmek çok kolay değil. Bunun zorlukları var. Bu zorlukları hep beraber aşacağız ve üstesinden geleceğiz. Çünkü köyün şartlarıyla mahallenin şartları biraz farklı. Köyde hayvanlarımız, samanlıklarımız var. Şehir de bunların olması mümkün değil” dedi.

ŞEHİR KONFORUNDA KÖY
Düzce Belediyesi olarak yeni bir yaklaşım ortaya koyduklarını ifade ederek açıklamalarına devam eden Başkan Dr. Faruk Özlü, şunları dile getirdi;
“Mamure Köyü yine köy olacak. Yine sizin tavuklarınız, ördekleriniz, kazlarınız, hayvanlarınız olacak. Ama burası şehir konforunda bir köy olacak. Tıpkı İsviçre gibi, Hollanda gibi. Burada mahalle olmak isteyişimizin birinci amacı doğalgaz gelmesi. Doğalgazın gelmesi için imar planlarımızın olması lazım. Bunları en kısa sürede hazırlayacağız. 57. Mahallemizde şehir konforunda bir köy oluşturacağız. Burası yine köy olacak ama şehrin bütün nimetleri olacak. Doğalgaz olacak. Yollarımız asfalt olacak. Yağmur suyu hattı da kanalizasyon da olacak. Allah hepinizden razı olsun. Güzel bir sürece girdik.”

Başkan Özlü, konuşmasının ardından Mamure sakinlerinin istek, talep ve önerilerini dinleyerek ilgili birimlere yönlendirilerek hızlı şekilde çözülmesi için talimat verdi.