HABERLER
22-03-2023 12:09

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ 2023 İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2023 yılının ilk 3 aylık döneminde gerçekleştirilen faaliyetlerine yönelik istatistiklerini yayımladı. İtfaiye teşkilatı bu dönemde Kahramanmaraş merkezli depremlerde gösterdiği insanüstü çabanın yanında il genelinde gerçekleştirdiği çalışmalarla takdirleri üzerinde topladı.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2023 yılının ilk 3 aylık dönemine dair verilerini kamuoyu ile paylaştı. Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde il genelinde 390 olaya müdahalede bulunan müdürlük, 110 vatandaşa da eğitim verdi. Sadece kentte değil Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki doğal afetlere de müdahale etti.

Son model teknolojik alet, edevat ve araçlarla modernize edilen ve her olaya hızlı müdahale edebilmek açısından fiziki şartları iyileştirilmiş şekildeki yeni binasında faaliyetlerini sürdüren Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, bölgesinin en güçlü ve en donanımlı teşkilatı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

MARAŞ DEPREMİNE ve ŞANLIURFA SEL AFETİNE UZMAN PERSONEL İLE DESTEK SAĞLANDI

Müdürlük, il geneli başta olmak üzere bölgesinde meydana gelen vakalara karşı verdiği desteğin yanı sıra ülke genelinde yaşanan doğal afetlerde de deneyimli personelleriyle sahada yer almayı sürdürüyor. Son olarak Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilin etkilendiği deprem afetinde hızlı şekilde koordine olan itfaiye teşkilatı, bölgeye gönderdiği arama kurtarma personelleriyle birçok vatandaşımızın yaşama tutunması sağladı.

Deprem bölgesinde görev alarak özverili şekilde çalışma gerçekleştiren İtfaiye Müdürlüğü, çalışmaların tamamlanmasının ardından da itfaiyecilik hizmetlerinin aksamaması için bölgeye takviye ekipler göndermeyi ihmal etmedi. Müdürlüğün sualtı arama kurtarma ekibi ise Şanlıurfa’da meydana gelen sel afetinde kaybolan vatandaşların aranması çalışmalarında aktif rol aldı.

390 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Bir yandan afetin yaralarının sarılması için deprem bölgesinde çalışma sürdüren müdürlük, bir yandan da Düzce’deki çalışmalarına devam etti. 3 aylık dönemde başta yangın ve trafik kazası olmak üzere toplam 390 olaya müdahale etti.

172 YANGIN – 37 TRAFİK KAZASI

Biri merkezde diğeri Bahçeşehir bölgesinde oluşturulan müfreze olmak üzere 2 ayrı istasyonda 78 personel ve 17 araç ile 3 aylık dönemde meydana gelen 172 yangınla mücadele ederken, 37 trafik kazasında da etkin görev aldı. İtfaiye ekipleri 43 Kentsel İnsan kurtarma, 60 Kentsel Hayvan kurtarma çalışmasını da başarılı şekilde gerçekleştirirken, 5 Su tahliyesi, 27 baca temizliği, 46 ruhsat denetimi görevini de yerine getirdi. Müdürlük, ayrıca, 2 kamu kurum ve kuruluşu ile 110 vatandaşa da eğitim verdi.