HABERLER
12-01-2023 11:31

KENT KONSEYİ TARAFINDAN ‘ENGELSİZ PANEL’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KENT KONSEYİ TARAFINDAN ‘ENGELSİZ PANEL’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
UZMAN PANELİSTLER ÇALIŞMALARI PAYLAŞTI
ENGELLİ BİREYLERİN SOSYAL HAYATA ADAPTASYONU KONUŞULDU

Düzce Belediyesi destekleriyle Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu Koordinatörlüğü düzenlenen ‘Engelsiz Panel’ alanında uzman panelistlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu tarafından hazırlanan, Düzce Belediyesinin de destek verdiği ‘Engelsiz Panel’ ile özel gereksinimli bireylere yönelik eğitim çalışmaları olmak üzere yapılan tüm çalışmalar masaya yatırıldı.

Prof.Dr Erol Güngör Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Düzce Özel Eğitim Anaokulu Müdür Yardımcısı Ayşe Özalp, Yeşil Düzce Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu Müdürü Dilek Kar, Düzce Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Gamze Derdiyok, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Akemoğlu, Otizm Umutla Yaşam Derneği Başkanı Fatma Aydoğdu, Düzce Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Fatih Tunç’un panelist olarak katıldığı panele, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Kent Konseyi Genel Sekreteri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, belediye birim müdürleri, İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı ile öğrenciler katılım sağladı.
 

Panel de ilk olarak Düzce Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından engelliler için gerçekleştirilen ve devam eden çalışmalar katılımcılarla paylaşılırken, özel gereksinimli bireyler için eğitim alanında yapılan çalışmaların yanı sıra sosyal hayata adaptasyonlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda panelistler tarafından anlatıldı.

Panel, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.