HABERLER
31-05-2022 13:52

GENÇLERDEN FATİH’İN ZAFERİNE ÖZEL PROGRAM

Düzce Belediyesi ve Mehmed Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulunun ortaklaşa düzenlediği ‘ İstanbul’un Fethi’ programı izleyenleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. İstanbul’un Fethi’nin 569’uncu yılı coşkulu program ile kutlandı.

Çağ kapatıp çağ açan, dünya tarihinin akışını değiştiren ve tarihin en muhteşem zaferlerinden biri olan, İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kapsamında Düzce Belediyesi ve Mehmed Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulunun düzenlediği program hem bilgileri tazeledi hem de izleyenleri gururlandırdı.

MUHTEŞEM SERGİ

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezindeki programa Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli, kurum müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Öğrenciler tarafından yapılan İstanbul’un Fethi temaslı ahşap yakma, sulu boya, akrilik ve ebru sanatlarından oluşan resim sergisi ile başlayan program daha sonra Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etti.

İSTANBUL’UN FETHİ

 Ney dinletisinin ve şiirlerin okunduğu programda öğrenciler tarafından Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul’un Fethi’nin oratoryosu sahnelenirken katılımcılardan büyük alkış aldı. Programın sonunda ise öğrencilerin kılıç-kalkan oyunu ve Düzce Belediyesi Mehteran Takımının marşları ayakta alkışlandı.