HABERLER
24-05-2022 11:44

OSMANLI MUTFAĞINDAN ÖRNEK LEZZETLERİ ÖĞRENDİLER

Düzce Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, Ortadoğu ve Osmanlı Mutfağı konusunda uzman Dünyaca ünlü şef Yunus Emre Akkor tarafından Mutfak Sanatları Merkezinde kırma tavuk kebabı, sarımsaklı pilavı ile meze menüsünün hazırlandığı workshop programı, eğitime katılanlar tarafından tam not aldı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kente kazandırdığı en önemli değerlerden biri haline gelen Mutfak Sanatları Merkezi, açılışından itibaren gastronomi konusunda ortaya koyduğu vizyon ve yaptığı çalışmaların yanı sıra Türkiye ve Dünyaca ünlü şeflerle birlikte gerçekleştirdiği workshop programlarıyla değerini perçinliyor.

MSM Akademi tarafından hafta sonu gerçekleştirilen Ortadoğu ve Osmanlı Mutfağı konusunda uzman Dünyaca ünlü şef Yunus Emre Akkor’un eğitmen olarak katıldığı başta Düzce olmak üzere bölge illerinden de yoğun başvurunun yaşandığı program 10 şanslı ismin eğitimi ile tamamlandı.

KERİM DURKAL; “ETKİNLİK, BEKLEDİĞİMİN ÇOK ÜZERİNDEYDİ”
Program sonrasında sertifikalarını alan katılımcılardan Kerim Durkal, Mutfak Sanatları Merkezi çatısı altında harika bir organizasyona ev sahipliği yapıldığını belirterek, “Programa sosyal medya üzerinden yapılan gönderilerden ulaştık. Sağolsunlar bizi çok güzel şekilde ağırladılar. Dünyaca ünlü Yunus Emre Akkor şefimizin önderliğinde güzel yemekler, menüler hazırladık. Etkinlik, beklediğimin çok üzerindeydi. Yöresel olması bizim için daha da önemliydi. Özellikle Osmanlı mutfağından farklı lezzetleri görme, tanıma ve yapma fırsatımız oldu” dedi.

DİLEK KOCA; “BUGÜN BANA EŞİMİN BİR SÜRPRİZİ OLDU
Yoğun başvurunun yaşandığı programa katılım sağlayabilen şanslı isimlerden Dilek Koca ise duygularını şu şekilde ifade etti;
“Bu program bana eşimin bir sürprizi oldu. Yemekle ilgimi bildiği için programın haberini sosyal medyada görünce benim için yer ayırtmış. Bugün çok eğlenceliydi. Uzun zamandır ders almamıştım. Öğreticiydi. Aynı zamanda yeni dostluklar da kurduk. Şefimizle tanışmakta bizim için onurdu. Sarımsaklı pilav, yoğurt yatağında pazı yaptık. Bugün yaptığımız yemekler aslında isimlerini bilmeden bir şekilde evlerimizde yaptığımız yemekler. Bundan sonra bende asıl isimleriyle aileme sunacağım.”

TUĞBA GENÇ; “EREĞLİ’DEN KATILDIM”
Workshop programına Zonguldak’ın Ereğli ilçesinden gelen katılımcılardan Tuğba Genç, programın yapılacağından sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu paylaşırken, “Bu tür workshoplara zaten çok ilgim vardı. Düzce’de olması da benim için büyük keyifti. MSM’den çok memnun kaldığımı belirtmeliyim. Yakın çevremde böyle bir tesisin olması beni çok mutlu etti. Ünlü bir şef ile çalışmak ve güzel dostluklar kurmak benim için çok güzel oldu. Bugün kırma tavuk kebabı ve sarımsaklı pilav yaptık. Çok keyifliydi. Mutfak Sanatları Merkezine yeniden gelmeyi çok istiyorum” şeklinde konuştu.

REŞAT KUŞÇUOĞLU; “MSM, DÜZCE’YE DEĞER KATTI”
Katılımcılardan bir diğeri olan Reşat Kuşçuoğlu, uzun süredir gastronomi ile ilgilendiğini ifade ettiği konuşmasında, “Mutfak Sanatları Merkezi yetkilileri ile birlikte uzun süredir çalışmalara katılım sağlıyoruz. Bugünde Yunus Emre Akkor’un workshop’una katılarak Osmanlı-Türk mutfağından güzel menüler hazırladık. Sevgili Yunus Bey’e ve değerli Başkanımıza teşekkür ediyoruz. MSM’nin Düzce’ye önemli bir değer kattığını düşünüyorum. Bugün çok güzel bir çalışma programı oluşturulmuş. Şefimiz bizlere önemli bilgiler verdi. Keyifli bir çalışma ortamı vardı.