HABERLER
18-04-2022 13:31

ZABITA EKİPLERİ 7/24 GÖREV BAŞINDALAR

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, hizmet alanı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalarla 2022 yılının ilk 3 aylık periyodunun gerek vatandaş gerekse de esnaf tarafından sorunsuz şekilde geçirilmesini sağladı. Hava kirliliği ile mücadeleden ticari işletmelere yönelik denetimlere kadar gelen her türlü istek/şikayet ve talebi anında değerlendiren müdürlük, Yüzde 100’lük geri dönüş oranı sağladı.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, mücavir alan içerisinde hizmet verdiği her bölgede sosyal yaşantının sağlıklı şekilde devamlılığını sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, 2022 yılının ilk 3 aylık döneminde 153 Beyaz Masa üzerinden esnaf ve vatandaşlardan gelen istek, şikayet ve taleplerin kendilerine iletilmesiyle birlikte hızlı şekilde işleme koyan müdürlük, vatandaşlardan tam not aldı.

KESİNTİSİZ HİZMET VERİYOR

3 Zabıta Amiri, 6 Zabıta Komiseri, 52 Zabıta Memuru ve 9 araç ile 7/24 esasına göre kesintisiz hizmet veren müdürlük, bu süreçte sıhhi, gayri sıhhi müessese ve umuma açık işyeri olmak üzere toplam 176 işyerine ruhsat verilmesini sağlarken, gerçekleştirdiği 540 ruhsat denetiminde ise şartları yerine getirmeyen 14 işyerinin mühürlenmesini, 26 işyerinin ruhsatının iptal edilmesini sağladı.

HAVA KİRLİLİĞİ İLE YOĞUN MÜCADELE

Müdürlüğe bağlı çevre birimi gerek 153 Beyaz Masa gerekse de CİMER üzerinden gelen şikayetler çerçevesinde yapılan gürültü değerlendirilmelerini hızlı şekilde sonuca ulaştırmasının yanı sıra ‘Temiz Şehir Düzce’ sloganı doğrultusunda ısınmadan kaynaklı hava kirliliği ile mücadelesinin ilk 3 aylık periyodunu da 159 şikayetin değerlendirilerek başarılı şekilde neticelendirilmesiyle kapattı.

DİLENCİLERLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Vatandaşların duygularını sömürme yoluyla gelir elde eden dilenciler, rahatsız etme ve işgal gibi şikayet konularını da rutin şekilde sürdüren müdürlük, bu manada 44 idari yaptırımın uygulanmasını da sağladı.

ULAŞTIRMA KONUSUNDA %100’LÜK DEĞERLENDİRME

Müdürlük, Ulaştırma Hizmetleri noktasında ilk 3 ay içerisinde kendilerine ulaşan 90 CİMER Başvurusunda %100’lük değerlendirme oranını yakalarken, 45 adet T ve S plakanın tahsisini 25 adet "T"ve "S" plakanın da devir işlemlerini gerçekleştirdi.

PAZAR YERLERİNDE SIKI DENETİM

Ekipler, mücavir alan içerisinde faaliyet gösteren pazaryerlerinde güncel kayıt listesi oluşturarak kayıt dışı olan 40 esnafında kayıt altına alınmasını sağlarken,  vatandaşların ürün aldığında terazide aldıkları ürünü kendilerinin kontrol edebilmesi için de çalışma gerçekleştirdi. Pazaryerlerine yönelik yoğun denetim gerçekleştiren müdürlük ekipleri, kayıt dışı hareket eden seyyar tezgahlara yönelik cezai işlem uygulayarak pazarcı esnafının korunmasını da sağlıyor.

Yıl boyunca başta market ve kasap olmak üzere birçok ticari işletmede denetim gerçekleştiren ekipler, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fırın denetimlerini de sıklaştırdı.