28-01-2022 11:44

İTFAİYE EKİPLERİ OLASI KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Düzce’de etkili olan yoğun kar yağışının ardından kent merkezinde başlayan dondurucu soğuklar nedeniyle ev ve iş yerlerine ait çatılar ile köprülerde uzun buz sarkıtları oluştu. Düzce Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri üst geçitler başta olmak üzere binaların çatılarında oluşan ve tehlike oluşturan buz sarkıtlarını temizlemeyerek olası kazaların önüne geçiyor.

Düzce Belediyesi, yoğun kar yağışının yaşandığı kent genelinde yol açma, küreme, tuzlama, kaldırım ve üst geçit merdivenlerinde özel solüsyonla temizleme çalışmalarını sürdürmesinin yanında köprü, üst geçit ve binalarda oluşan buz sarkıtlarını da temizliyor.

Kent genelinde yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde sürücü ve vatandaşlar için tehlike oluşturan buz sarkıtlarına müdahale eden İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların, yüksek binaların saçaklarında oluşan uzun buz sarkıtlarının olduğu alanlardan geçerken dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.