HABERLER
21-01-2022 17:28

YOL KENARLARINA ARAÇ BIRAKMAYIN UYARISI!

Düzce Belediyesi, bölgemizde bu akşam itibariyle başlayıp hafta sonu etkisini artırarak devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istendi. Düzce Belediyesi sürücüleri, özellikle ana arterlerde yol kenarına araç bırakmaması konusunda uyardı. 

Düzce genelinde kar yağışının bugün akşam itibariyle başlayıp hafta sonu etkisini artırması bekleniyor. Yoğun kar yağışı ile birlikte buzlanma ve yer yer don olaylarının yaşanabileceğini göz önünde bulunduran Düzce Belediyesi, acil ihtiyaçlar dışında vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, ulaşımda aksama yaşanmaması için ise yol güzergâhı üzerine park etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

ARAÇLAR, YOL AÇMA ÇALIŞMALARINA ENGEL OLUYOR
Sürücülerin özellikle ana arterlerde yol kenarlarına araç bırakmaması gerektiğinin altını çizen Düzce Belediyesi karla mücadele ekipleri yaptıkları açıklamada; ""Akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak olan kar yağışına bağlı olarak vatandaşlarımızın, don ve buzlanmanın yanı sıra ani sıcaklık düşüşünün yanı sıra günlük yaşantılarının olumsuz yönde etkilememesi için kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları gerekmektedir.

Özel araçlarıyla yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, araçlarının gerekli kontrollerini yaptırmaları, herhangi bir zarar görmemeleri için kapalı otoparkları kullanmaları ve yol güzergahları üzerine park etmemeleri önemle rica olunur" denildi.