HABERLER
10-01-2022 11:35

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 10 OCAK MESAJI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, gazetecilerin toplumun gözü, kulağı ve dili olduğunu ifade ederek, “Ciddi sorumluluk gerektiren bir meslek olan gazetecilik,  kamuoyu vicdanının oluşmasında ve ortak değerlerin pekişmesinde büyük rol oynamaktadır” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Özlü, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Basın ahlak ve ilkeleri çerçevesinde kamuoyunu doğru, hızlı ve tarafsız şekilde bilgilendiren gazeteciler, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. İletişim teknolojilerinin gün geçtikçe geliştiği, değiştiği ve çeşitlendiği günümüzde, buna nazaran bilgi kirliliklerinin yaşandığını da görmekteyiz. Bunun önüne geçmek adına basın mensuplarının sorumlulukları daha da artmaktadır. Gazeteci, bu manada toplumun gözü, kulağı ve dilidir.

Ciddi sorumluluk gerektiren bir meslek olan gazetecilik,  kamuoyu vicdanının oluşmasında ve ortak değerlerin pekişmesinde büyük rol oynamaktadır. Zor şartlara rağmen, mesai mefhumu gözetmeksizin, mesleki saygınlıklarını gerektiği gibi yerine getirerek haberleri doğru, eksiksiz ve güvenilir şekilde halka aktarma görevini sürdüren basın mensuplarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle, görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete irtihal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyorum.”